Todellinen syy, miksi alkoholin sekoittuminen teidän poopisi kanssa

Jos olet joskus herättänyt yön raskaan juomisen jälkeen ja mennyt heti vessaan, erm, vapauta itsesi, ota mukavasti se, että et ole yksin.

Laitetaan se kaikkiin pöytään: krapulaukko on todellinen asia. Siinä me sanomme sen. Onneksi Thrillist puhui äskettäin gastroenterologeille selvittäen, miksi juomisella on tällainen vaikutelma suoliston liikkeisiin, joten ainakin tiedämme, miksi se tapahtuu ja miten se estää sen (eräänlainen).

Ensinnäkin, tässä on tapahtumassa: Alkoholi on diureetti, minkä vuoksi sinun on pistettävä nippu juomaan. Alkoholin etanoli myös lisää suolen liikkuvuutta (kaikki liikkuu nopeammin) ja sen seurauksena sekoitettu juoma voi päästä kaksoispisteeseen ennen kuin se hajoaa, missä vatsaasi bakteerit syötetään. Yhdistä tämä siihen, että kaksoispisteelläsi on vähemmän aikaa imeytyä veteen (jälleen etanolin ansiosta), ja sinä usein lopeta turvotusta tai ripulia. Ihana.

Vaikka ei todennäköisesti ole niin huono kuin heittää, kukaan ei halua herätä näin. Tietenkin helpoin ratkaisu on, ettei juoda niin paljon, tohtori Urvish Shah kertoi Thrillistille. Meh. Suunnitelma B? Kiinnitä huomiota kehoon ja ota huomioon, mitkä juomat vaivaavat vatsaasi eniten.

Maltalipeä pyrkii aiheuttamaan huonoimman juomisen jälkeen juomaveden, mutta olut voi olla aivan yhtä huono, koska kehosi tuottaa entsyymejä hajoamaan kaikki hiilihydraatit, joita kylmä sisältää – monimutkaiset hiilihydraatit olutta todennäköisesti liikkuvat nopeasti läpi järjestelmä hajoamatta, mikä johtaa enemmän ripulin tai kaasun. Jos näet nämä juomat loukkaantuvat vatsaan, kokeile viiniä tai kirkkaita väkeviä alkoholijuomia.

On olemassa toinen ennaltaehkäisevä toimenpide, jonka pitäisi tehdä joka tapauksessa – syöminen ennen kuin imbibe. Alkoholi on melko hapan, ja ruoan mahassa auttaa vähentämään suolistasi ärsytystä. Tarinan moraali, älä hakkaa päivälliselle, koska yrität raivoa. Lisää ruokaa = vähemmän mahdollisuuksia löysä uloste.

Seuraa Delish on Instagram.

Lataa Delish sovellus.