[PÄIVITETTY] Viisi ihmistä on kuollut Romaine Salaattia E. Coli Outbreak

UPDATE: 4. kesäkuuta 2018 klo 15:15.

Nyt on raportoitu viittä amerikkalaista kuolemaa suhteessa E. coli romaine -tappelupulasta. CDC: n viimeisimmässä päivityksessä tapausten määrä nousi 197 sairauteen, joissa oli 89 sairaalahoitoa ja viisi kuolemantapausta. Tapauksiin kuuluvat nyt Pohjois-Carolina, Arkansas ja Oklahoma.

Tämä raportti tuli sen jälkeen, kun FDA ilmoitti romaine turvallisesti syödä uudelleen (se voi kestää kaksi tai kolme viikkoa ennen kuin sairaus ilmoitetaan CDC: lle). FDA: n lähettämässä blogikirjoituksessa 31. toukokuuta julkaistiin seuraava sanoma: “Yuman kasvavasta alueesta peräisin oleva saastunut tuote on jo tehnyt elintarvikehuollon ja ei ole enää kulutusta varten, joten välitön riski on poissa.” Vaikka CDC vahvistaa, ettei ole todennäköistä, että Yuma-alueen salaattia, AZ-alue on edelleen kaupoissa tai ravintoloissa, taudinpurkauksen tutkiminen on edelleen käynnissä.

On tärkeää huomata, että eräät viimeaikaisista sairauksista ovat peräisin ihmisiltä, ​​jotka eivät ole syöneet romaine-salaattia, vaan heillä oli läheinen yhteys jollekin, joka sairastui syömättä salaattia. Jos havaitset E. colin myrkytysoireita, kuten ripulia, oksentelua tai kuumetta, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin..

kuva

CDC

ALKUPERÄINEN POST: 4. toukokuuta 2018 kello 10.11.

Ensimmäinen kuolema, joka liittyy romaine-salaatin E. coli -taudin puhkeamiseen, on raportoitu. CDC ilmoitti keskiviikkona, että Kalifornian henkilö kuoli sairaudesta, joka liittyi taudinpurkaukseen, mutta ei toimittanut lisätietoja henkilöstä tai kuoleman olosuhteista.

Epidemia, joka ilmestyi ensimmäisen kerran huhtikuun alussa, on nyt aiheuttanut 121 hengen sairauden, ja 52 sairaalahoitoa. CDC ei ole vieläkään varma siitä, missä taudinpurkaus leviää, paitsi sen sijainti jonnekin Yuma, AZ-alueelta. Tähän mennessä on vaikuttanut 25 valtion väestöä. Useimmissa tapauksissa Kaliforniassa (24) ja Pennsylvaniassa (20).

Se voi kestää kahdesta kahdeksaan päivään, kun joku sairastuu sen jälkeen, kun CDC: llä on CDC: n puhkeaa alkio, ja oireita ovat verinen ripuli, vaikea vatsakrampit ja oksentelu. Useimmat ihmiset toipuvat viikon kuluessa, mutta muut infektiot voivat olla vaikeita hengenvaarallisia. Tämä erityinen taudinpurkaus on johtanut epätavallisen korkeisiin sairaalahoitoon, TIME-raportteihin.

CDC kehottaa edelleen yleisöä olemaan syömättä romaine-salaattia, elleivät he voi vahvistaa, ettei se ole peräisin Yuman alueelta.

Seuraa Delish on Instagram.

Loading...