[PÄIVITETTY] Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kaikista tulevista muovisten olkihansseista

Muoviset oljet ovat olleet keskustelunaiheena myöhäistä keskustelua. Ei ole mikään yllätys, että ne eivät ole hyviä ympäristölle, mutta jos vaihtaminen muovikansiin (à la Starbucks) saa sinut naarmuttamaan pääsi, tässä on sinun tarvitsee tietää.

Niiden koon vuoksi muoviset oljet voivat kirjaimellisesti slip halkeilla läpi kierrätysprosessin läpi. Ne päätyvät usein meressä, jossa he voivat vahingoittaa merenolentoja, jotka erehtivät heitä ruokaa varten. Ja kun niitä ei kierrätetä, ne päätyvät kaatopaikoille. Muovi kannet, mutta ei ihanteellinen, on paljon helpompaa kierrättää.

OSTA NYT Stainless Steel Straws, 10 dollaria, amazon.com

Vaikka et olisikaan iso olkijuova, ongelma on epäilemättä valtava – National Park Servicein arvioiden mukaan amerikkalaiset käyttävät miljoonia mustia joka päivä. Kun asiaa kiinnitetään enemmän huomiota julkkisten kampanjoiden ja kammottavien videoiden ansiosta, kuten merikilpikonna, jossa on olkapää juuttunut nenä, yritykset ja kaupungit ovat pyrkineet vähentämään päivittäin käytettyjen punkkien määrää. Tässä on joitain suurimpia pelaajia tähän mennessä.

UPDATE: 11. syyskuuta 2018 kello 6.30.

United Airlines

Alkaen marraskuun alusta, United Airlines korvaa muovi sekoittimet (käytetään usein siemeniä tai poimii) luovutetaan lennot kanssa ympäristöystävällisempi bambu versio. Lentoyhtiö odottaa, että muovisten sekoittimien poistaminen on ensimmäinen askel kohti suurempaa kestävän kehityksen aloitetta.


UPDATE: 26.7.2018 klo 12.00.

disney

Heinäkuun 26. päivänä Disney ilmoitti suunnitelmistaan ​​”poistaa yhden käyttövalmista muoviset oljet ja muoviset sekoittimet kaikilla omistetuilla ja toimivilla paikoilla ympäri maailmaa vuoden 2019 puolelle.” Yhtiön ilmoituksen mukaan muutos pienentää yli 175 miljoonaa pistettä ja 13 miljoonaa sekoitinta vuodessa. Styrofoam-kuppeja poistetaan myös eri ominaisuuksista, ja vähemmän muovisia ostoskasseja on saatavilla Parks, Resortsissa ja Disney Cruise Line -aluksissa.

Katso tämä viesti Instagramissa

Viimeisimmät uutiset! #Disney sitoutuu pääsemään eroon yksin käytetyistä oljeista, leikkaamalla muovisia ostoskasseja ja käyttämällä hotellihuoneiden täyttäviä mukavuuksia vuoteen 2019 mennessä! Lue lisää linkissämme bioomme! #disneyworld #disneyland

Disney Food Blogin (@disneyfoodblog) jakama viesti

ALKUPERÄINEN POST: 12.7.2018 klo 5:57 p.

Aramark

Yritys, joka valvoo ruokailuohjelmia kouluissa, sairaaloissa, toimistoissa ja urheilupaikoissa 19 maassa, on vähentänyt yhden käyttötarkoituksen mukaisia ​​muovisia olkia vuoteen 2022 mennessä. Syyskuun alussa Aramark aloittaa poistamalla muoviset sekoittimet ja oljet ja siirtymällä ympäristöystävällisiin oljeisiin . He myös pyrkivät vähentämään muovipussin käyttöä ja laajentamaan uudelleenkäytettävää vesipulloa ja kahvimukki vaihtoehtoja.

Starbucks

Heinäkuun alussa Starbucks ilmoitti siirtyvänsä muoviosien poistamiseksi maailmanlaajuisesti vuoteen 2020 mennessä. Starbucks siirtyy asiakkaan pyynnöstä annettaviin kompostoitaviin olkiin ja kun hän tilaa Frappuccinon, ja asettaa “sippy cup” -kansiin tavallisia juomia. Pienemmät kahviketjut, kuten Intelligentsia ja Joe Coffee, ovat ilmoittaneet siirtyvän kompostoituneisiin oljeisiin tai all-out-kieltoon.

McDonald’sin

McDonald’sin U.K.-myymälät ovat jo ryhtyneet toimenpiteisiin myymälöiden muoviosien vähentämiseksi. McDonald’s Corporation on asettanut tavoitteekseen siirtää 100 prosenttia vieraspakkauksista (kupit, oljet, laatikot jne.) Uusiutuviin tai kierrätettyihin lähteisiin vuoteen 2025 mennessä.

Katso tämä viesti Instagramissa

Yksi elämäsi joka päivä … jos asutte 75: stä 27.375: stä, jotka jäit jäljennökseksi tällä planeetalla. #plasticistherealkiller #strawssuck #stopsucking #savetheocean

Juttu, jonka Love4Sharks Conservation (@ love4sharks) jakaa

amerikkalaiset lentoyhtiöt

Vaikka sentään ei tavallisesti anneta lentoja, niissä on usein pieniä muovisia sekoittimia. Tämän kuun alkupuolelta lähtien American Airlines poistaa olkikset istuimeltaan ja tarjoilee juomia biologisesti hajoavalla, ympäristöystävällisellä olkilla ja puupäästökillä. Marraskuussa lennonvaihtopallot siirtyvät bambuvaihtoehtoon. Alaska Airlines muutti myös tässä kuussa.

Royal Caribbean

Risteilyviiva ilmoitti kesäkuussa, että kaikki 50 laivaa laivastostaan ​​eivät ole muovisia olkia vuoden 2018 loppuun mennessä. Yhtiöllä on Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, TUI Cruises ja Pullmantur Cruceros. Viimeksi kuluneen vuoden aikana ne ovat toimineet “vain pyynnöstä” -mallin avulla, kun kyseessä on muoviset olkikset.

Bacardi

Bacardi, joka käynnisti #NoStraws-kampanjan vuonna 2016, ilmoitti tässä kuussa tukevansa pyrkimyksiään vähentää olkien käyttöä. Brändi eliminoi yksittäisten käyttötapojen muoviosat merkkituotteista, musiikkiaktiviteeteista ja Bacardi Rum Truckista ja käyttää biohajoavia paperikupuja kaikissa U.K.-tapahtumissa.

Koko Frame Shot Of Colorful Drinking Straws

Getty ImagesFernando Trabanco Fotografía

Fox-ravintolakonseptit

Kesäkuussa ravintoloitsija Sam Fox kielsi muovihelmet kaikissa 50 ravintolassa, joita hän toimii ympäri maata. Paikoissa, kuten Zinburger ja The Greene House, ympäristöystävällisiä pipareita tarjotaan niille, jotka tarvitsevat niitä terveydellisistä syistä, mutta vain pyynnöstä.

Seattle

Kuukauden alussa Seattlessa tuli ensimmäinen kaupunki Yhdysvalloissa kieltämään toimittajat tarjoamasta asiakkaille muovisia tarvikkeita tai olkia, elleivät ne ole valmistettu kompostoitavasta paperista tai kompostoitavasta muovista.

Vancouver

Osana Kanadan kaupungin Zero Waste 2040 -strategiaa, muoviset oljet ja vaahdonpoistokontit ja -kupit kielletään 1.6.2019 lähtien.

Lisää kaupunkeja ja valtioita

Vaikka ravintolat voivat vapaasti tehdä päätöksiä yksittäin, kaupungit ja valtiot tarvitsevat hieman kauemmin toimien toteuttamiseen. Kaupungit, kuten Miami Beach ja Fort Myers Floridassa ja Malibu ja Berkeley Kaliforniassa ovat jo kieltäneet muoviset oljet, ja New York Cityssä otettiin käyttöön lakiehdotus toukokuussa. Kalifornian osavaltio harkitsee myös punkkien pyyntöä koskevaa politiikkaa.

Kun asia herättää huomiota, todennäköisesti seuraa enemmän. Sillä välin voit auttaa henkilökohtaisella tasolla, kun et osta kahvilakuppia, ostamaan uudelleenkäytettäviä paviaisia ​​eikä pyydä pitkiä ruokia ravintoloissa.


kuva
Alexandra Folino

ENNAKKOTILAA NYT Delish Cookbook, 30 dollaria, indiebound.org