Mitä tapahtuu aineenvaihduntasi kun laihtua

Laihtuminen voi olla monimutkaista. Tiukasta ruokavaliosta kiinnipitämisestä, hyökkäämästä kuntosaliin johdonmukaisesti, hoitaa makrojen ravintoaineet ja seurata jokaisen edistyksen, painojen irtoaminen muuttuu usein täydelliseksi elämäntapamuutokseksi. Tietenkin kaikki nämä elementit – joskus haastava – ovat meidän hallinnassamme. Aineenvaihdunta, sen sijaan, on vähemmän hallittavissa.

Vaikka jotkut väittävät, että on olemassa tiettyjä elintarvikkeita, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa, se on enimmäkseen hallitsemattomasti. “Aineenvaihdunta on osittain geneettinen”, Roshini Rajapaksa, äskettäin kirjoitti Health.com:lle. “Se tarkoittaa, että vaikka sinä ja paras ystäväsi vuodatte saman painon, ruumiisi voisivat reagoida eri tavoin.”

Joten mitä tapahtuu aineenvaihduntaan, kun pudotat puntia? Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Rajapaksa kertoo, että nopeus, jolla voit laihtua, voi olla suuri tekijä aineenvaihdunnan lepoprosentille. Kun rajoitat kaloreita, kehosi hidastaa kalorien polttamista ja pitää kiinni sen energiasta. Tätä kutsutaan yleensä “nälkämenetelmäksi”. Kuitenkin, jos laihtuu hitaasti ajan myötä (ruokavalion mukaan 500 kaloria päivittäisestä saannoksesta ja 1 kiloa viikossa), tämä vaikutus ei – tai ainakin ei pitäisi – tapahtua.

Lisäksi me tiedämme jo, että kun lisää lihasvoimaa ja siksi kehosi energian tarvetta, kehosi käyttää polttoainettaan tehokkaammin. Toisin sanoen, aineenvaihdunta hyötyy lihaksen rakentamisesta. Tästä syystä paras neuvomme olisi valita hallittavissa oleva harjoittelu rutiini pelkästään leikkaamalla kaloreita.

Seuraa Delish on Instagram.

Lataa Delish sovellus tänään.