Massiivinen kaakaopulaa voisi rajoittaa maailman suklaata

Suklaa on epäilemättä maailman suosikki makeus – niin paljon, että makeiden tavaroiden kysyntä kohosi kaiken kaikkiaan noin 7,1 miljoonalla tonnilla vuonna 2015. Mutta kuten kahvinviljelijät, kaakaonviljelijät kamppailevat pitämään kiinni. Kasvava kaakaon tarve yhdistettynä viimeaikaiseen tuotannon heikkenemiseen on herättänyt maailmanlaajuisen varoituksen siitä, että voimme loppua suklaasta.

Kysynnän harppaus johtuu kulutuksen yleisestä noususta, mutta myös Kiinan ja Intian kaltaisista kuluttajista, jotka nyt ostavat kappaletta, jota aiemmin pidettiin kohtuutonta ylellisyyttä. Samalla, Wall Street Journal raportit, tuotanto Ghaniassa – maailman toiseksi suurimmista kaakaonviljelymaista – on laskenut jatkuvasti viime vuodesta. Ghanan viljelykasteet ovat vain kolmanneksen suuria, koska ne voivat olla, jos kaikki maanviljelijät noudattavat hyviä maatalouskäytäntöjä.) Tämän seurauksena kaakaon hinnat ovat nousseet lähes 40 prosenttia vuodesta 2012.

Pyrkimyksenä säästää teollisuuttaan, jättiläisten suklaateollisuuden yritykset, kuten Hersheyn, Marsin (M & M: n ja Snickersin luojat) ja Mondelezin (Oreosin ja Cadbury-maitopalkkien valmistajat), hakevat kaatopaikkoja, yhteensä noin miljardi dollaria yritä kumota kaakaon viljely.

kuva
Kaakao papu korjattu Ebolowa, Kamerunissa.

“Heidän on muutettava tapaa, jolla he maatilat”, kertoi WSJ: lle edustaja Mondelairin kaakaon kestävyysoperaatiosta Ghanassa. “Meillä ei ole ollut metsää, meillä ei ole sateita isoisillämme, eikä maaperä ole niin hedelmällinen … Nuoret usein lähtevät etsimään parempaa elämää kaupungissa.”

Taistelemaan näitä esteitä Amekudzi matkustaa keskuudessa satoja kyliä tavata yhteisön johtajia ja uudistaa kokonaan maanviljelijöitä, neuvomalla heitä taktiikoista, kuten siementen välittämisestä, lannoitteiden levittämisestä ja puiden karsimisesta. Mutta hänen valvonnassaan on vähemmän ongelmia, kuten vanhat puut, huono sää ja taudit, kuten sieni-ratsastettu Cavendish-banaani, joka menee sukupuuttoon. Lisäksi kaakaopuut tarvitsevat kahta tai neljä vuotta tuottaakseen palkoja, mikä hidastaa tuottoa entisestään.

Yhdessä pitkän aikavälin globaalin kysynnän kanssa tämä voisi lopulta aiheuttaa ongelmia karkkureiden valmistajille, vaikka se olisi äärimmäinen skenaario, että suklaa häviää kokonaan. Silti voi olla parasta pitää pieni tarjonta käsillä, koska hinnat ovat todennäköisesti enemmän kuin koskaan.

Seuraa Delish on Instagram.

Loading...