Καφέ ρύζι Sushi

Χρησιμοποιώντας το καστανό ρύζι σε σούσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει το πιάτο λίγο πιο υγιεινό.

Από: Delish Σχολή Μαγειρικής © 2012 από την Hearst Communications, Inc. Αγοράστε τώρα τη Βιβλίο!

Cal / Serv:
253
Απόδοση:

4

Συνολικός χρόνος:

1

ώρα

20

λεπτά

Συστατικά
1 γ.
καφέ ρύζι βραχείας περιεκτικότητας
2 γ.
νερό
1 κουταλιά της σούπας.
ξύδι ρυζιού
3
φύλλα φρυγμένα νορί (yaki-nori)
1
Λιβανέζικο αγγούρι
1 ουγκιά.
λαχανάκια χιονιού
2 κουταλιές της σούπας.
Ιαπωνική σάλτσα σόγιας
Ξύδι σούσι:
2 κουταλιές της σούπας.
ξύδι ρυζιού
2 κουτ.
λευκή ζάχαρη
1/4 κουτ.
λεπτό αλάτι
Κοτόπουλο Teriyaki:
3 oz.
στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα teriyaki
1
σκελίδα σκόρδο
Σπρέι μαγειρέματος-λαδιού
Κατευθύνσεις
  1. Πλύνετε το ρύζι αρκετές φορές σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό μέχρι το νερό να είναι σχεδόν καθαρό. Αποστραγγίστε το ρύζι στο φίλτρο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, κάντε ξύδι σούσι και κοτόπουλο teriyaki. Για το ξύδι σούσι: συνδυάστε τα συστατικά σε μικρό στάμνα. Για κοτόπουλο teriyaki: Συνδυάστε κοτόπουλο, σάλτσα και σκόρδο σε μικρό μπολ. Ψεκάστε το ζεστό μικρό τηγάνι με λάδι ψεκασμού για 1 δευτερόλεπτο. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας, μέχρι να μαγειρευτεί. Δροσερός.
  3. Τοποθετήστε το ρύζι και το νερό σε μεσαία κατσαρόλα, καλύψτε καλά. βράστε. Μειώστε τη θερμότητα. σιγοβράστε, καλύψτε, περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. περίπτερο, καλυμμένο, 10 λεπτά.
  4. Απλώστε το ρύζι σε ένα μεγάλο, μη μεταλλικό δοχείο με επίπεδη βάση. Χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα, επανειλημμένα κόβουμε το ρύζι σε μια απότομη γωνία για να σπάσουμε τα κομμάτια και τα ξεχωριστά σπόρια, βάζοντας σταδιακά ξύδι σούσι ταυτόχρονα.
  5. Συνεχίστε να περικόψετε και γυρίστε το μείγμα με ένα χέρι. ανακατέψτε το ρύζι με το άλλο χέρι περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να είναι σχεδόν δροσερό. Καλύψτε το ρύζι με ένα υγρό πανί για να μην το στεγνώσει ενώ παράγει σούσι.
  6. Προσθέστε ξίδι από ρύζι σε μεσαίο μπολ με κρύο νερό. Τοποθετήστε ένα φύλλο nori, γυαλιστερό πλευρά προς τα κάτω, κατά μήκος του ματ μπαμπού περίπου 1 ίντσα από την άκρη του mat πλησιέστερο σε σας. Βουτήξτε τα δάχτυλα του ενός χεριού σε μπολ με νερό με οσμή, αποτινάξτε την περίσσεια. σηκώστε το ένα τρίτο του ρυζιού, τοποθετήστε το από το κέντρο του φύλλου nori.
  7. Καλά πάλι τα δάχτυλα, τα οποία δουλεύουν από αριστερά προς τα δεξιά, ψιλοκομίζουν ομαλά το ρύζι ομοιόμορφα πάνω από το nori, αφήνοντας ακάλυπτη ταινία 1 ίντσας στην άκρη της νέρι. Αναπτύξτε το ρύζι μπροστά από την ακάλυπτη ταινία για να σχηματίσουν ένα ανάχωμα για να κρατήσετε τη γέμιση στη θέση του.
  8. Τοποθετήστε το ένα τρίτο του αγγουριού, τα λάχανα και το κοτόπουλο σε μια σειρά στο κέντρο του ρυζιού, βεβαιώνοντας ότι η πλήρωση εκτείνεται και στα δύο άκρα του ρυζιού.
  9. Ξεκινώντας από την άκρη που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς, σηκώστε το χαλί με το δάχτυλο αντίχειρα και δείκτη και των δύο χεριών. χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα δάχτυλα για να κρατήσετε το γέμισμα στη θέση του καθώς απομακρύνετε τα χέρια σας από εσάς. Γυρίστε προς τα εμπρός, πιέζοντας απαλά αλλά σφιχτά, περιτυλίγοντας το ρύζι γύρω από το ρύζι και γεμίζοντας. Εργάζεστε γρήγορα, επαναλάβετε τη διαδικασία για να κάνετε συνολικά τρία ρολά. Κόψτε κάθε ρολό σε τέσσερα κομμάτια. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας και wasabi, αν θέλετε.

<p>Χρησιμοποιώντας το καστανό ρύζι σε σούσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει το πιάτο λίγο πιο υγιεινό.</p><p><strong>Συνταγή:</strong> <strong>Καφέ ρύζι Sushi</strong></p><p>“title =” Καφέ ρύζι Sushi ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6c6976258f_-_brown-rice-sushi-delish-cooking-school-cookbook-xl.jpg?crop = 1xw: 1.0xh; κέντρο, κορυφή & αλλαγή μεγέθους = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= Λουίζ Λίστερ