Τηγανιές με πιπέρι

Συνταγή ευγενική προσφορά του Jacques Pepin.

Ο τόνος είναι μια ιδανική αντικατάσταση εδώ για το βόειο κρέας, την κλασική επιλογή στις συνταγές πιπέρι μπριζόλας. Οι χοντροκομμένες μπριζόλες είναι εξαιρετικά υγρές και γευστικές που προετοιμάζονται με αυτόν τον τρόπο και εξυπηρετούνται σπάνια. Η συνολική ποσότητα πιπέρι που χρησιμοποιείται μπορεί να προσαρμοστεί για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις γεύσης σας, αν και ο ραγισμένος πιπέρι που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ήπιος από όσο φαντάζεστε.

Απόδοση:

4

Συστατικά
1 κουταλάκι του γλυκού.
Szechuan πιπέρι
1/2 κουτ.
λευκά πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού.
μπαχάρα (Τζαμάικα πιπέρι)
4
Τηγάνες τόνου 1 ιντσών
1 κουταλιά της σούπας.
καλαμποκέλαιο
1/2 κουτ.
άλας
Κατευθύνσεις
  1. Συνθλίψτε τα πιπέρι με ένα κρέας ή το κάτω μέρος μιας κατσαρόλας. Βουτίστε τις δύο πλευρές των μπριζόλων με το λάδι και στη συνέχεια πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με το αλάτι και το σπασμένο πιπέρι.
  2. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα χυτοσιδήρου για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι πολύ ζεστό. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις σε πολύ υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 1/2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Καλύψτε το τηγάνι, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να παραμείνει για 3 έως 5 λεπτά πριν το σερβίρετε. Οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύουν στη ζεστασιά τους αλλά θα πρέπει να παραμείνουν ροζ στο εσωτερικό τους.

εικόνα

GettyImages / StockDisc