Φρυγμένα φρούτα χειμώνα

Η Nina Simonds φτιάχνει αχλάδια με ένα πλούσιο μείγμα βερίκοκων, λιμανιού και τζίντζερ. Όπως όλα τα πιάτα της, αυτό δείχνει ότι μόνο μερικά συστατικά μπορούν να μεταφέρουν. Προσαρμοσμένη από το βιβλίο μαγειρικής της, Μπαχαρικά της Ζωής.

Απόδοση:

6

Συστατικά
1 γ.
αποξηραμένα βερίκοκα
6
ελαφρά υποβαθμισμένα αχλάδια Bosc
1
λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας.
ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας.
ζαχαρωμένη πιπερόριζα
1 γ.
ποιοτικό ποιοτικό κρασί
2 1/2 lbsp.
ζάχαρη
Κατευθύνσεις
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 μοίρες. Τοποθετήστε βερίκοκα σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε πάνω τους 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και τα κόψτε στα μισά κατά μήκος. πυρήνα κάθε ένα με ένα πεπόνι-baller ή κουτάλι. Τρίψτε τις επιφάνειες των αχλαδιών με το μισό λεμόνι για να αποφευχθεί το καφετί.
  2. Διαδώστε το βούτυρο στο κατώτατο σημείο της λεκάνης ψησίματος 14 “x 10” ή στο ταψί. Τοποθετήστε τα αχλάδια, κομμένα προς τα πάνω, στο ταψί. Αποστραγγίστε τα βερίκοκα. κρατήστε το υγρό εμποτισμού. Κόψτε τα βερίκοκα και το τζίντζερ μαζί χονδροειδώς.
  3. Μεταφέρετε μείγμα βερίκοκου σε ένα μπολ? ανακατεύουμε στη θύρα και τη ζάχαρη και διατηρούμε υγρό βερίκοκο. Γεμίστε τις κοιλότητες του κάθε αχλαδιού με το μείγμα. Ρίξτε τυχόν εναπομείνασες κορυφές πάνω από τα αχλάδια.
  4. Βάζετε αχλάδια στο κεντρικό ράφι του φούρνου, σκουπίζετε περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσετε, 40 έως 45 λεπτά. Τοποθετήστε τα αχλάδια σε ένα ρηχό μπολ και ψήστε με τους χυμούς. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

εικόνα

Μαρία Ρομπλέντο

Loading...