Τζουράκι γατόψαρο

Το Jerk στέκεται στο σημείο της Τζαμάικας με κάθε σεφ να φυλάει το μυστικό μίγμα μπαχαρικών. Νομίζουμε ότι αυτό έχει το δικό του.

Απόδοση:

4

Συστατικά
ντο.
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1
σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας.
σουσάμι
2 κουτ.
καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουτ.
έδαφος μπαχάρι
1 1/2 κουτ.
ξηρό θυμάρι
1/2 κουτ.
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 1/4 κουτ.
άλας
1/4 κουτ.
μαύρη πιπεριά φρέσκου εδάφους
1/4 κουτ.
κόκκινο πιπέρι
2 1/2 lbsp.
Μαγειρικό λάδι
1/2 κουτ.
ξύδι
2 λίβρες.
φιλέτα γατόψαρο
Κατευθύνσεις
  1. Σε ένα μπλέντερ, πιέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους σουσάμι με την καφετιά ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν, το λάδι και το ξίδι. Ζεσταίνουμε τον κοτόπουλο. Ελαφρά λάδι ένα ταψί ή το φύλλο ψησίματος.
  2. Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων γατόψαρων με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα βάζετε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με το δέρμα προς τα κάτω. Διαδώστε το μείγμα μπαχαρικών πάνω από τα ψάρια σε ομοιόμορφο στρώμα.
  3. Φρατίστε τα ψάρια, περίπου 6 ίντσες από τη φωτιά, αν είναι δυνατόν, μέχρι να μαλακώσουν και μόλις τελειώσουν, περίπου 5 λεπτά για φιλέτα πάχους 3/4 ιντσών.
  4. Εναλλακτικές λύσεις ψαριών: Αν και το γατόψαρο είναι άπαχο και σταθερό, αυτές οι ιδιότητες δεν είναι επιτακτικές εδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα διαφορετικής φύσης, όπως bluefish, κόκκινο snapper ή wolffish.
  5. Συγκρότημα κρασιού: Κάντε την επιλογή ποτών σας τόσο απλή όσο και απλή, καθώς αυτό το πιάτο είναι και αναζητήστε κάτι που μπορεί να πάρει τη θερμότητα. Δοκιμάστε είτε ένα λευκό zinfandel, ένα rosé, ή την αγαπημένη σας μπύρα.

εικόνα

Melanie Acevedo

Loading...