Μους με τυρί cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού αίματος

Τα ξεχωριστά ρουκέμικα γεμισμένα με κρεμώδη cheesecake με πορτοκαλί φέτα και ζελέ πορτοκαλιού αίματος κάνουν για μια εκπληκτική παρουσίαση, αλλά δεν είναι περίπλοκα και μπορείτε να τα κάνετε μέχρι 3 ημέρες πριν από το σερβίρισμα.

Απόδοση:

6

Συστατικά
Μους
2 γ.
κρέμα γάλακτος
16 oz.
τυρί κρέμα
ντο.
άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού.
χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού.
εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ.
άλας
Gelée
1/2 γ.
χυμό πορτοκαλιού αίματος ή χυμό πορτοκαλιού χωρίς πολτό
1 κουταλάκι του γλυκού.
αρωματισμένη ζελατίνη
2 κουτ.
ζάχαρη
1
μικρό πορτοκαλί αίμα
Κατευθύνσεις
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τη βαριά κρέμα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές, στη συνέχεια καλύψτε και ψύξτε. Στο κύπελλο ενός ηλεκτρικού μίξερ εξοπλισμένου με ένα εξάρτημα κουτάλας, κτυπήστε το τυρί κρέμα και ζάχαρη ζαχαροπλαστών μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να φως και χνουδωτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα από καουτσούκ, διπλώστε το στο 1/3 της κτυπημένης κρέμας. Διπλώστε την υπόλοιπη κτυπημένη κρέμα, φροντίζοντας να ενσωματώσετε αέρα στο μείγμα καθώς διπλώνετε. Γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής ή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα εξοπλισμένη με ένα μεγάλο στρογγυλό άκρο (Wilton Round Tip # 1a) με το μους και το σωλήνα ίσο ποσό σε κάθε έξι ramekins. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το gelée. Ρίξτε το μισό χυμό πορτοκαλιού σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη και αφήστε την να καθίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τον υπόλοιπο χυμό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράστε. Προσθέστε το μίγμα ζελατίνης σε αυτό και αναδεύστε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
  3. Τοποθετήστε μια φέτα πορτοκαλιού αίματος σε κάθε ψυγμένο μους. Αφού τοποθετήσετε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στο παγωμένο μους, ρίξτε το μίγμα ζελέ στο χείλος του ρακεκιού. Σημειώστε ότι το μίγμα ζελέ δεν πρέπει να βράζει όταν το ρίχνετε στην κορυφή, αλλά δεν πρέπει να το κρυώσετε τελείως ή θα το θέσει πριν το ρίξετε.
  4. Ψύξη για τουλάχιστον 1 ή 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα, ή καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για 2 έως 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να εξυπηρετήσετε, να διακοσμήσετε τις ράμφες με το τσουγκράνα, να το τοποθετήσετε σε ένα ορθογώνιο δίσκο με επένδυση λευκής ζάχαρης λείανσης και να τοποθετήσετε στο τραπέζι.

    Από τα γλυκά σχέδια: ψήνουμε το, το φτιάχνουμε, το στυλ από την Amy Atlas. Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Amy Atlas και The Stonesong Press, LLC. Δημοσιεύθηκε από το Hyperion. Διαθέσιμο όπου πωλούνται βιβλία. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

    Ψάχνετε για περισσότερες ιδέες επιδόρπιο; Δείτε το σπιτικό μας συνταγές μπισκότων τσιπ σοκολάτας, συνταγές μήλων, και συνταγές κέικ σοκολάτας.

εικόνα

Τζόνι Μίλερ

Loading...