8 εύκολες και κομψές ιδέες κεριών Χριστουγέννων

εικόνα

Adam Gault / Getty Images

Τα κεριά παρέχουν μια στιγμιαία λάμψη που κάνει όλους να φαίνονται λίγο πιο όμορφα από το συνηθισμένο – τι άλλο θα μπορούσατε να επιθυμήσετε τα Χριστούγεννα; Για να μην αναφέρουμε ότι η αλλαγή κεριών μετατρέπει αμέσως τη διάθεση του δωματίου, η οποία είναι τέλεια αν βρείτε τον εαυτό σας διασκεδάζοντας επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Χάρη σε αυτές τις συμβουλές αγοράς και διακόσμησης κεριών, το σπίτι σας – ή οι καλεσμένοι σας – δεν θα φαινόταν ποτέ τόσο καλά στα Χριστούγεννα.

1. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να παραιτηθείτε από πολυτελή κεριά που έρχονται σε ακριβά, επώνυμα δοχεία. Ποιος θέλει το όνομα κάποιου άλλου γύρω από το σπίτι όταν φιλοξενεί; Ξεχωρίστε τους στο δωμάτιο επισκεπτών και στο μπάνιο και επικεντρωθείτε στα απλά κηροπήγια και τα κηροπήγια.

2. Το κλειδί για τη διακόσμηση με τα κεριά είναι να διαφοροποιήσουν το ύψος τους και να κολλήσουν σε ένα χρώμα. Εκτός από το πλεονέκτημα της διατήρησης των αγορών σας απλό, αυτό δημιουργεί ένα γυαλιστερό βλέμμα που είναι ιδανικό για την περίσταση. Αγοράστε μια ποικιλία από κηροπήγια, κωνικά, αναθηματικά και τσάι φως κεριά. Πολλά καταστήματα τα πωλούν με τσάντες ή κουτιά πολλών δεκάδων. Ό, τι δεν χρησιμοποιείτε τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει για αργά καλοκαιρινά βράδια στην αίθριο.

3. Τα τσάι φως και αναθηματικά κεριά μπορούν να χωρέσουν στον ίδιο τύπο κατόχων, όπως τα μικρά γυάλινα. Τα κηροπήγια διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, από παραδοσιακά έως σύγχρονα. Είτε επιλέγετε να ταιριάζουν καλύτερα με το στυλ του σπιτιού σας, είτε δημιουργήστε μια αντίθεση με τις αντίκες candelabras παράλληλα με τις τετράγωνες λευκές πλάκες σας. Χρησιμοποιήστε διαυγές γυαλί έτσι ώστε το φως να δείχνει καλά. Τοποθετήστε διάφορα κεριά σε μια ορθογώνια πλατφόρμα ή τοποθετήστε τα μεμονωμένα σε μικρούς δίσκους.

4. Τα χαμηλά τετράγωνα και ψηλά στρογγυλά αγγεία δουλεύουν επίσης αναρωτιούνται σαν κηροπήγια. Χρησιμοποιήστε τα με κανονικά κεριά ή τα γεμίστε με νερό, ένα στολίδι για τα Χριστούγεννα ή τα βακκίνια και τοποθετήστε ένα κυμαινόμενο κερί σε αυτά. Ένα μπολ επίσης λειτουργεί καλά με πλωτά κεριά. Για μια μεικτή ρύθμιση, κομμένα τριαντάφυλλα στο χρώμα σας θέμα πολύ σύντομη, και να τα τοποθετήσετε στο νερό με το κερί.

6. Κρατήστε τα αρωματικά κεριά όσο το δυνατόν πιο μακριά από το φαγητό, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός με το καραμελωμένο άρωμα του ζαμπόν ή γαλοπούλας. Στην είσοδο και στο σαλόνι, χρησιμοποιήστε ένα ή δύο ελαφρώς αρωματικά κεριά, μαζί με ασταμάτητα. Η λεπτή μυρωδιά θα προσθέσει στο φιλόξενο συναίσθημα του σπιτιού χωρίς να είναι συντριπτική.

7. Λευκά κωνικά κεριά σε ασημένια κηροπήγια και λευκή στήλη και αναθηματικά κεριά σε ασημένια πιατέλα θα δώσουν στο δωμάτιό σας άμεση κομψότητα. Αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός χρωμάτων είναι κατάλληλος για δείπνο τεσσάρων αστέρων αργά το βράδυ.

8. Τα κεριά σε ζεστά χρώματα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και προσκαλούν παρατεταμένες συνομιλίες γύρω από το τραπέζι καθώς πυρπολώνει πυρκαγιά στο τζάκι. Τα βαθιά κόκκινα ή σκουριασμένα κεριά προσφέρουν μια πολυτελή εμφάνιση όταν χρησιμοποιούνται με χρυσά διακοσμητικά στοιχεία. Τα κεριά των κεριών είναι το πιο εύκολο στη χρήση επειδή δουλεύουν με τα πάντα.

Η Anne E. McBride είναι συγγραφέας και συντάκτης για τα καταναλωτικά, εμπορικά και ακαδημαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι διευθυντής του Συλλογικού Πειραματικής Κουζίνας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Κέντρου Τροφίμων Media στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης. Έγραψε το Chocolate Epiphany και το Bite Size με τον σεφ François Payard και συν-συντάσσει ένα βιβλίο για τη δουλειά στη βιομηχανία τροφίμων.