Γυναίκα Sues Jelly Belly Over Απαιτήσεις Δεν συνειδητοποίησε ζελέ φασόλια περιέχονται ζάχαρη

Μια γυναίκα της Καλιφόρνιας μηνύει την Jelly Belly για ισχυρισμούς ότι φέρεται να παραποίησαν ένα συστατικό στα αρακά τους που την οδήγησε να πιστεύει ότι δεν περιέχουν ζάχαρη.

Η Jessica Gomez από το San Bernadino County υπέβαλε αγωγή κατηγορηματικής δράσης νωρίτερα φέτος σε κρατικό δικαστήριο της Καλιφόρνια εναντίον της Jelly Belly, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών από την Καλιφόρνια, τον νόμο περί ψευδούς διαφήμισης και τον νόμο περί αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών, σύμφωνα με Νομική Γραμμή Ειδήσεων.

Ο Γκόμεζ ισχυρίζεται ότι ο Jelly Belly απαριθμεί “εξατμισμένο χυμό από ζαχαροκάλαμο” αντί για “ζάχαρη” στον κατάλογο των συστατικών για να διαφημίσει ψευδώς τους αθλητικούς κόκκους τους στους αθλητές τόσο υγιέστερους όσο είναι στην πραγματικότητα.

Αλλά ο Jelly Belly κάλεσε τους ισχυρισμούς του Gomez “ανοησίες” σε μια πρόταση να απορρίψει τις αξιώσεις τον Απρίλιο.

“Κανένας λογικός καταναλωτής δεν θα μπορούσε να εξαπατηθεί από την επισήμανση του αθλητικού φασολιού”, ανέφερε η εταιρεία με την εισήγησή τους. “Ο Γκόμεζ δεν θα μπορούσε να δει τον« εξατμισμένο χυμό ζαχαροκάλαμου »χωρίς να βλέπει επίσης την περιεκτικότητα σε ζάχαρη του προϊόντος στον πίνακα διατροφικών στοιχείων του.

Ενώ φαίνεται απίθανο ένας καταναλωτής να διαβάσει τον κατάλογο των συστατικών αλλά να χάσει τα γραμμάρια ζάχαρης στα στοιχεία διατροφής, ο Γκόμεζ ίσως έχει μια υπόθεση στην Καλιφόρνια.

“Οι ψευδείς διαφημιστικές περιπτώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες στην Καλιφόρνια, η οποία είναι γνωστή για τους ισχυρούς νόμους προστασίας των καταναλωτών”, δήλωσε ο Ιορδανία Ηλίας, δικηγόρος με τον Girard Gibbs LLP στο Σαν Φρανσίσκο Νομική Γραμμή Ειδήσεων.

Το Jelly Belly φαίνεται επίσης να μην είναι σύμφωνο με την απόφαση του FDA του Μαΐου του 2016 ότι τα γλυκαντικά δεν πρέπει να αναφέρονται με τον όρο “εξατμισμένο χυμό ζαχαροκάλαμου”, καθώς θα μπορούσε να παραπλανήσει τους καταναλωτές να σκέφτονται ότι είναι φτιαγμένοι από χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Τούτου λεχθέντος, η Jelly Belly φαίνεται να έχει ένα σημείο εναντίον του Gomez, υποστηρίζοντας ότι ο «Ενάγων δεν εξηγεί επίσης γιατί ένας αθλητής – ή κάποιος – θα εκπλαγεί να βρει ζάχαρη σε ένα προϊόν που περιγράφεται ως« Jelly Beans ».

Δίκαιο.

(h / t Τρόφιμα & Οίνος)

Ακολουθήστε Delish στο Instagram.

Loading...