Η Starbucks έχει εφεύρει ένα εντελώς νέο ποτό εσπρέσσο

Όπως κάθε έξυπνη εταιρεία, η Starbucks αγαπά να δημιουργήσει διαφημίσεις. Μετά την ήπια πτώση του κλασικού καπουτσίνο από το χαρακτηρισμένο lineup του, ο γίγαντας καφέ εισήγαγε τον ξάδελφό του από το Down Under, το επίπεδο λευκό. Εν τω μεταξύ, οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι πολύ μικρές: Το μικρό στρώμα αφρού που κάθεται πάνω σε ένα καπουτσίνο έχει απομείνει από τον αυστραλιανό ομόλογό του.

Τώρα η εταιρεία καφέ είναι σε αυτό πάλι, αυτή τη φορά αναπτύσσει ένα εντελώς νέο ποτό που μεταγλωττίζει το “latte macchiato”. Το ίδιο το όνομα είναι περίεργο. Είναι δύο πολύ διαφορετικά ποτά εσπρέσο που ανταγωνίζονται σε ένα φλιτζάνι: το latte, ένα βαρύ, αφρώδες ποτό εσπρέσο, έναντι του macchiato, ένα διπλό πλάνο του espresso με ένα ελαφρύ στρώμα αφρού.

Ωστόσο, η μάρκα επιμένει ότι το νέο αυτό ποτό είναι πολύ διαφορετικό από τους δύο προκατόχους του – και ο νεοφερμένος λευκός επίσης. Σε μια απελευθέρωση, οι εκπρόσωποι της Starbucks περιγράφουν το latte macchiato ως “μια έκρηξη τολμηρών, ψητών εσπρέσο στην πρώτη γουλιά που μαλακώνει το κρεμώδες πλήρες γάλα με ατμό”. Σε σύγκριση, λένε, το επίπεδο λευκό “προσφέρει μια γλυκιά ισορροπημένη γεύση” εσπρέσο και “βελούδινο” ατμό πλήρες γάλα.

Αν, όπως και εμείς, αυτή η όχι διαφορετική περιγραφή δεν διευκρινίζει αρκετά πράγματα για εσάς, εδώ είναι μια παράλληλη σύγκριση της τυποποιημένης σειράς Starbucks με την τυπική espresso macchiato από τα προηγούμενα (αριστερά) και τα νέα με το latte macchiato (δεξιά) – πλήρες με τα διαγράμματα ποτών.

εικόνα

Starbucks

Ακολουθεί το πώς η Starbucks περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό το νέο ποτό: η Baristas αερίζεται ολόκληρο το γάλα μέχρι να είναι αφρώδες, στη συνέχεια ρίχνει δύο στιγμές εσπρέσο μέσα στον αφρό, το σηματοδοτεί με μία μόνο κουκίδα εσπρέσο και υποτίθεται ότι αναστέλλει τον εσπρέσο σε όλο το ατμό γάλακτος και αφρίζει προσωρινά.

Αλλά οι αναλογίες είναι διαφορετικές; Το Starbucks εμπορεύεται έξυπνα ένα ενισχυμένο latte με ένα turbo shot σε αυτό; Είναι δύσκολο να πούμε χωρίς ακριβείς μετρήσεις για κάθε συστατικό. Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν αυτό είναι Starbucks τρόπος να μας υπενθυμίζει ότι πάντα προσφέρεται το macchiato -ιδιαίτερα μετά από τον κορυφαίο ανταγωνιστή του, ο Dunkin Donuts, έκανε το ντεμπούτο του πρώτου του macchiato αυτό το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε Delish για Ίνσταγκραμ.