Είναι ασφαλές να φάτε τα λευκά πράγματα που εκπέμπονται από μαγειρεμένο σολομό;

Αφήσατε μόλις 15 δολάρια σε ένα όμορφο κομμάτι σολομού και αφού το ρίξετε στη σχάρα ή το γλιστρήσετε στο φούρνο, ξεκινάει μια περίεργη λευκή ουσία που ξεχειλίζει από το φιλέτο. WTF, σολομός, WTF?

Τι είναι αυτή η λευκή ουσία;?

Μπορείτε να το φάτε?

Είναι ασφαλές?

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΤΕ?

Πρώτον, κάποια κακά νέα – πρόκειται να πεθάνετε, τελικά. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα είναι από τα πράγματα που ιδρώνουν από τον σολομό σου, κάτι που είναι εντελώς ακίνδυνο.

Αυτό το λευκό κουνούπι που ξεχειλίζει από τον σολομό σας ονομάζεται λευκωματίνη. Είναι μια πρωτεΐνη, όχι λίπος, που ωθεί στην επιφάνεια του ψαριού όταν το θερμαίσετε. “Μόλις η πρωτεΐνη φτάσει σε θερμοκρασίες μεταξύ 140 και 150 μοίρες, η υγρασία της είναι συμπιεσμένη και συσσωρεύεται και γίνεται λευκή”, σύμφωνα με τη δοκιμή της Αμερικής Κουζίνα.

“Δεν υπάρχει τίποτα επιβλαβές σε αυτό”, δήλωσε ο Donald Kramer, καθηγητής επιστήμης θαλασσινών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας, Fairbanks,.

Και πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε, γνωρίζετε ότι ο σολομός μαγειρέματος με διαφορετικό τρόπο δεν εμποδίζει τη διαμόρφωση της λευκωματίνης. Αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα αν θέλετε να το αποφύγετε.

Μία από τις επιλογές είναι η άλμη στα ψάρια. Η Αμερικανική Κουζίνα δοκιμών συνιστά να εμποτίζετε τον σολομό σε ένα κανονικό άλμη – μία κουταλιά αλάτι ανά φλιτζάνι νερό – για μόλις 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Αυτό θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα της αλβουμίνης που σχηματίζεται στην επιφάνεια των ψαριών.

Ή μπορείτε να δοκιμάσετε να μαγειρεύετε τα ψάρια σε χαμηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με τη Martha Stewart. Αφαιρέστε το από τη φωτιά όταν το κέντρο είναι μερικώς αδιαφανές και αφήστε το για να συνεχίσει το μαγείρεμα για λίγα λεπτά μακριά από τη φωτιά. Αλλά αυτή η λύση δεν είναι εγγυημένη για τη δουλειά (λυπάμαι, Martha!) Γιατί, όπως σημειώνει η Αμερικάνικη Δοκιμαστική Κουζίνα, θα υπάρχει πάντα ένα συγκεκριμένο ποσό που διαρρέει – ανεξάρτητα από το ποια θερμοκρασία μαγειρεύετε.

Μάλλον να είμαστε κολλημένοι με τα λευκά πράγματα.

Ακολουθήστε Delish για Ίνσταγκραμ.

Loading...