Οι άνθρωποι είναι κατά λάθος υπεροξείδιο του υδρογόνου για τα οφέλη για την υγεία

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται συχνότερα για τη θεραπεία των τεμαχίων – πιθανώς έχετε αποχρωματιστεί με ένα βαμβάκι για να καθαρίσετε τις βρωμιές και τα βακτηρίδια από τις γρατζουνιές. Είναι επίσης ένα ενεργό συστατικό στο απορρυπαντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των μαλλιών σας. Παραδόξως, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από μερικούς για τη θεραπεία πονοκεφάλων, αλλεργιών και ακόμη και της νόσου του Alzheimer, κάτι που οι γιατροί σας παροτρύνουν να μην κάνετε.

Τα βίντεο που μετακινούνται γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν την κατανάλωση υγρών για αυτές τις ασθένειες και προτείνουν ένα τύπο 10 φορές ισχυρότερο από το τρία τοις εκατό που συνήθως συναντάται στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάποση υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και θρόμβους στους πνεύμονες.

“Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, ακόμη και μια μικρή ποσότητα που αρκεί για να πάρει μια γουλιά, μπορεί να απελευθερώσει εκατοντάδες χιλιοστόμετρα ή λίτρα οξυγόνου στο ανθρώπινο σώμα”, ανέφερε ένας γιατρός στο CBS. “Εάν επρόκειτο να καταπιείτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου, αυτός ο αέρας μπορεί να εισέλθει στα αιμοφόρα αγγεία και η βαρύτητά του ανεβαίνει στην κορυφή, μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο, την καρδιά ή τους πνεύμονες”.

Σύμφωνα με το CDC, η λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ήπια έως σοβαρά γαστρεντερικά αποτελέσματα. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πει το YouTubers, είναι καλύτερο να καθίσετε αυτή την τάση έξω και να αφήσετε το υγρό στο ιατρείο.

Ακολουθήστε Delish για Ίνσταγκραμ.

Loading...