Το McDonald’s πρόκειται να κάνει τα ευχάριστα γεύματα πολύ υγιέστερα

Το μενού του Happy Meal στο τοπικό McDonald’s πρόκειται να φανεί πολύ διαφορετικό – και είναι μια μεγάλη κίνηση για να κάνετε το μενού των παιδιών υγιέστερο. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μέχρι το 2022 θα προσφέρει “πιο ισορροπημένα” Happy Meals σε 120 διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα μισά από τα Happy Food στα μενού σε όλο τον κόσμο θα είναι κάτω από 600 θερμίδες και κάτω από 650 mg νατρίου, με λιγότερο από 10 τοις εκατό θερμίδων από κορεσμένα λιπαρά και λιγότερο από 10 τοις εκατό θερμίδων από προστιθέμενη ζάχαρη. Αυτή τη στιγμή, το 28% των Happy Food σε 20 αγορές πληρούν αυτά τα κριτήρια. Έτσι, ο McDonald’s δηλώνει ότι σχεδιάζει να προσθέσει νέα στοιχεία στο μενού, να αφαιρέσει κάποια στοιχεία και να αναδιατυπώσει άλλα. Εκτός από αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, θα εργαστούν επίσης για την αφαίρεση τεχνητών χρωμάτων, γεύσεων και συντηρητικών όταν μπορούν και θα είναι διαφανείς σχετικά με τις πληροφορίες διατροφής για τους πελάτες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πράγματα πρόκειται να κινηθούν γρήγορα. Μέχρι τον Ιούνιο, η McDonald’s υπόσχεται να έχει όλες τις επιλογές μενού του Happy Meal 600 θερμίδες ή λιγότερες, καθώς και τα νέα κριτήρια για τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά. Το εβδομήντα οχτώ τοις εκατό των επιλογών Happy Meal θα ικανοποιήσει την απαίτηση νατρίου. Θα το κάνουν αυτό με τον περιορισμό του μενού σε ένα χάμπουργκερ, 4 κομμάτια κοτόπουλο McNuggets, και 6 κομμάτια κοτόπουλο McNuggets. Θα περιλαμβάνουν μόνο τυρί cheeseburger εάν το ζητήσει ένας πελάτης. Θα αντικαταστήσουν επίσης τις μικρές πατάτες με τηγανιτές πατάτες στο 6-κομμάτι γεύμα McNugget, θα αναδιαμορφώσουν το γάλα σοκολάτας για να έχουν λιγότερη ζάχαρη, θα προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό ως επιλογή και θα πουλούν μια διαφορετική έκδοση του χυμού μήλων τους με λιγότερα ζάχαρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι McDonald’s έχουν κάνει κινήσεις για να κάνουν τα Happy Food πιο υγιεινά. Σύμφωνα με το NPR, η McDonald’s αφαιρεί την σόδα ως μια εισηγμένη επιλογή στα μενού Happy Meal και τώρα έχει παρατηρήσει αύξηση στα Happy Meals που έχει παραγγείλει χωρίς σόδα ως ποτό. Αντ ‘αυτού, περισσότερα από τα μισά από τα Happy Food που διατέθηκαν τώρα περιλαμβάνουν νερό, γάλα ή χυμό.

Loading...