Ο διάσημος σεφ Mario Batali κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακή συμπεριφορά

Ο διάσημος σεφ Mario Batali κατηγορείται για σεξουαλική κακομεταχείριση από πολλές γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του site Eater. Τέσσερις γυναίκες λένε ότι ο Batali τους άγγιξε ακατάλληλα σε περιπτώσεις που έλαβαν χώρα εδώ και δύο δεκαετίες.

Οι γυναίκες που κατηγορούν τον Batali παρέμειναν ανώνυμες επειδή φοβήθηκαν αντίποινα, αλλά ο Eater επιβεβαίωσε τις ιστορίες τους με λογαριασμούς από φίλους, συναδέλφους ή μέλη της οικογένειας που τους είχαν ενημερωθεί για τα επεισόδια και από τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες. Δύο γυναίκες δήλωσαν ότι τους κοίταξε στη δουλειά, με ένα που λέει ότι την ανάγκασε να τον κακοποιήσει για να αφήσει ένα περιορισμένο χώρο, και ένα άλλο ρητό ότι θα την επαναλάμβανε επανειλημμένα. Δύο άλλοι λένε ότι τα περιστατικά συνέβησαν σε εκδηλώσεις της βιομηχανίας. μια γυναίκα είπε ότι την έριξε και άρπαξε το στήθος της σε ένα πάρτι, και ένα τέταρτο είπε ότι έτριψε τα στήθη της αφού κάποιος έχυσε κρασί στο πουκάμισό της. Ο Eater, ο οποίος διεξήγαγε δεκάδες συνεντεύξεις για την ιστορία, ανέφερε επίσης ότι ο Batali ήταν γνωστός για να κάνει σεξουαλικά ακατάλληλα σχόλια σχετικά και προς τις γυναίκες.

Ο Μπατάλη εξέδωσε δήλωση στον Eater και δεν αρνείται ότι συμπεριφέρεται ακατάλληλα, λέγοντας πως πήγε «πολύ μακριά» και «δεν θα κάνει πάλι αυτό το λάθος». “Παρότι οι ταυτότητες των περισσότερων ατόμων που αναφέρονται σε αυτές τις ιστορίες δεν μου έχουν αποκαλυφθεί, ένα μεγάλο μέρος της περιγραφόμενης συμπεριφοράς, στην πραγματικότητα, ταιριάζει με τους τρόπους που έχω ενεργήσει”. αυτός είπε. “Αυτή η συμπεριφορά ήταν λανθασμένη και δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εγώ αναλαμβάνω απόλυτη ευθύνη και λυπάμαι βαθύτατα για τον πόνο, την ταπείνωση ή την ταλαιπωρία που έχω προκαλέσει στους συνομηλίκους, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους φίλους και την οικογένειά μου”.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Batali & Bastianich Hospitality Group δήλωσε στον Eater ότι τον Οκτώβριο έλαβαν την πρώτη επίσημη καταγγελία τους για τον Batali και επιβλήθηκε και τους είπε να περάσουν από την εκπαίδευση. Η εταιρεία, η οποία έχει εκπαιδευτεί για σεξουαλική παρενόχληση εδώ και πολλά χρόνια, θα προσλάβει τώρα μια εξωτερική εταιρεία ερευνών για υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν καταγγελίες. “Ο κ. Batali και έχουμε συμφωνήσει ότι θα απομακρυνθεί από τις δραστηριότητες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, και έχει ήδη κάνει κάτι τέτοιο”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Ο Batali θα παραμείνει ιδιοκτήτης των εστιατορίων του.

Η εκπομπή ABC Το μασούν, όπου ο Μπατάλη είναι συνάδελφος, τον έχει ζητήσει να σταματήσει κατά την εξέταση των ισχυρισμών. “Ενώ δεν γνωρίζουμε κανένα είδος ακατάλληλης συμπεριφοράς που να τον εμπλέκει και κάποιον που συνδέεται με την εκπομπή, θα αντιμετωπίσουμε γρήγορα τυχόν παραβιάσεις των προτύπων συμπεριφοράς μας”, ανέφερε το δίκτυο σε μια δήλωση.

Οι συνάδελφοί του στον κόσμο των τροφίμων έχουν ζυγίσει στα κοινωνικά μέσα: