Η Indra Nooyi, η πρώην CEO της PepsiCo, είναι εντατική

Η Indra Nooyi, η πρώτη γυναίκα CEO της PepsiCo, ανακοίνωσε ότι θα αφήσει το ρόλο της, τον Οκτώβριο. Θα παραμείνει ως πρόεδρος στις αρχές του 2019, και ο Ramon Laguarta, ο οποίος έχει με την εταιρεία για 22 χρόνια, θα αναλάβει τη θέση της.

Κάτω από 12ετή θητεία της Indra ως Διευθύνων Σύμβουλος, αύξησε τις πωλήσεις της PepsiCo κατά 80 τοις εκατό – ένα κάλεσμα που μερικές φορές εκλείφθηκε από την εστίαση στο ποιος Indra είναι παρά αυτό που έκανε. Ήταν η πρώτη γυναίκα σύμβουλος της εταιρείας – μια από τις λίγες γυναίκες που οδηγούσαν τις εταιρείες Fortune 500 – και ήταν ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους με χρώμα στο τιμόνι μιας εταιρείας Fortune 500.

Στην επίσημη δήλωσή της, ο Indra δήλωσε: «Μεγαλώνοντας στην Ινδία, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχα την ευκαιρία να ηγηθώ μιας τέτοιας έκτακτης εταιρείας».

Η Indra πιστώνεται με την επέκταση της παρουσίας της PepsiCo σε διεθνές επίπεδο και ωθώντας την εταιρεία να εστιάσει σε πιο υγιεινές επιλογές σνακ και ποτών. Αν και ορισμένοι επικριτές είπαν ότι επικεντρώνεται στην υγεία ήταν πολύ μεγάλος, πολλοί άλλοι το επαίνεσαν. Η Indra βρισκόταν πίσω από το Bubly, ένα κονσερβοποιημένο αφρώδες νερό, και την απόκτηση του Bare Foods, ενός κατασκευαστή τσιπ φρούτων και λαχανικών.

Σύμφωνα με χρόνος, σε μια συνέντευξή του η Indra δήλωσε: “Έχω περάσει υπέροχα η θέση του Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά σε κάποιο σημείο καθίσετε πίσω και πείτε ότι είναι μια υπεύθυνη κίνηση για να πραγματοποιήσετε μια ομαλή μετάβαση και να αναλάβετε κάποιον άλλον να αναλάβει την ηγεσία αυτής της εταιρείας Το να είσαι Διευθύνων Σύμβουλος απαιτεί ισχυρά πόδια και αισθάνομαι σαν να τρέξω δύο σκέλη ενός αγώνα ρελέ και θέλω κάποιον άλλο με ωραία πόδια και αιχμηρά μάτια να έρθουν και να οδηγήσουν αυτή την εταιρεία “.


εικόνα
Con Poulos

ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΩΡΑ Delish Cookbook, amazon.com