Η Eataly έλαβε τα προϊόντα του Mario Batali από τα ράφια του

Μετά τον κατηγορηματικό σεφ Μάριο Μπατάλη κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακομεταχείριση από πολλές γυναίκες, ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται από την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του. Τώρα, οι εταιρείες που συνδέονται προηγουμένως με αυτόν απομακρύνονται επίσης, και αυτό περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του.

Η Batali είναι ένας μειοψηφικός εταίρος στην Eataly, μια αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων που ξεκίνησε στην Ιταλία, την οποία βοήθησε να εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Eataly έχει πέντε τοποθεσίες, με δύο στη Νέα Υόρκη και άλλες σε Σικάγο, Βοστώνη και Λος Άντζελες. Τώρα, η Eataly πήρε τα προϊόντα της Batali, τα οποία κυμαίνονται από βιβλία μαγειρικής μέχρι σάλτσες και ελαιόλαδα, από τα ράφια.

Ένας εκπρόσωπος της Eataly δήλωσε στον Eater ότι “αυτή η κίνηση είναι συνεπής με τον Mario Batali να μην συμμετέχει ενεργά στην Eataly”. Πριν από αυτή την εβδομάδα, υπήρχε μια ειδική ιστοσελίδα που προωθούσε τα προϊόντα της Batali στην ιστοσελίδα της Eataly, αλλά ο ιστότοπος αυτός τώρα ανακατευθύνεται στην αρχική σελίδα του Eataly.

Η Eataly επανεξετάζει τη συμμετοχή της Batali στην οργάνωση και θα καταλάβει “τι είναι καλύτερο για την εταιρεία”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Joe Bastianich, ενός εταίρου στην Eataly, στον Eater. Προς το παρόν, τα προϊόντα της Lidia Bastianich, της μητέρας του Joe και ενός συνεργάτη του Eataly, αναλαμβάνουν το χώρο στα καταστήματα.

Joe Bastianich and Mario Batali at Eataly.

Getty Images

Συνολικά, η Eataly έδωσε επίσημη δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον της Batali:

“Οι ισχυρισμοί που προέκυψαν σήμερα το πρωί σχετικά με τη συμπεριφορά του Mario Batali προς τις γυναίκες μας έκαναν εξαιρετικά ενοχλητικό, υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση του κ. Batali να απομακρυνθεί από κάθε ενεργό εμπλοκή με το Eataly Sexual παρενόχληση οποιουδήποτε είδους σε οποιονδήποτε υπό οποιαδήποτε μορφή είναι απαράδεκτη και Eataly φροντίζει βαθιά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος για όλους τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας, χωρίς παρενοχλήσεις, διακρίσεις και αντίποινα ».

Μέχρι στιγμής, οι κατηγορίες εναντίον του Batali δεν φαίνεται να πλήττουν τις επιχειρήσεις στην Eataly. Σύμφωνα με Ο δημοσιογράφος του Χόλιγουντ, υπήρχαν αρκετοί αγοραστές στην τοποθεσία του Los Angeles στο Eataly και στη θέση της New York Flatiron μετά την δημοσιοποίηση των ισχυρισμών και οι πελάτες δεν φάνηκαν να αποχωρούν από την αγορά προϊόντων εκεί. Και ο Eater αναφέρει ότι ένα Eataly είναι ακόμα στο έργο στο Λας Βέγκας.

Τα εστιατόρια Batali που ανήκουν στη Νέα Υόρκη έχουν επίσης αφαιρέσει τα προϊόντα τους από τα ράφια τους. Και ο Eater αναφέρει επίσης ότι πολλοί από τους άλλους επιχειρηματικούς συνεργάτες του κόβουν τους δεσμούς. Ο στόχος είναι να τραβήξει όλα τα προϊόντα της Batali από την ιστοσελίδα και τα καταστήματά της και ο όμιλος Zidian, που κάνει τις σάλτσες ζυμαρικών του, λέει ότι «θα εργαστεί για τη μετάβαση προϊόντων μακριά από το εμπορικό σήμα Batali». Η Batali θα δωρίσει μέχρι τότε κέρδη σε μια φιλανθρωπία, η οποία δεν έχει ακόμη ονομαστεί.

Ακολουθήστε Delish στο Instagram.

Κάντε λήψη της εφαρμογής Delish.

Loading...