6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσετε να καθαρίζετε ένα χυμό

Νέο Έτος, νέος εσείς, νέος χυμός καθαρίζει. Σωστά? Λανθασμένος. Στην αρχή μιας νέας χρονιάς πολλοί άνθρωποι αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές για να καθαρίσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά η επιβίβαση σε μια δίαιτα “αποτοξίνωσης” αποκλειστικά από χυμούς φρούτων και λαχανικών δεν είναι ο ιδανικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε. Και έχουμε την επιστήμη να το αποδείξει. Πολλοί διαιτολόγοι, γιατροί και επιστήμονες δήλωσαν πρόσφατα ότι οι χυμοί αποτοξίνωσης καθαρίζουν ακόμη λιγότερο αποτελεσματικά από το νερό με νηστεία. Και αποκάλυψαν επίσης τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας όταν το βάλετε σε μια από αυτές τις αρκετά κακές δίαιτες. (Spoiler: Δεν ακούγεται όλο αυτό το υγιές.) Είναι οι λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να πάτε σε οποιοδήποτε είδος χυμού καθαρίζουμε.

1. Ο μεταβολισμός σας θα επιβραδυνθεί.

Το σύστημα που μετατρέπει το φαγητό σας σε ενέργεια παίρνει μια σοβαρή αναπνοή μόλις σταματήσετε να το τροφοδοτείτε με βασικές καθημερινές απαιτήσεις (περίπου 1.200 θερμίδες την ημέρα). Σίγουρα, η μείωση των θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, αλλά η κοπή πάρα πολλών μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, επειδή το σώμα σας πηγαίνει σε “τρόπο συντήρησης”. Αυτό θα έχει το επιπρόσθετο αποτέλεσμα να σας κάνει να νιώθετε αδύναμος, ελαφρύς ή υποτονικός και ακόμη και να σας δώσουμε πονοκεφάλους.

εικόνα
GIPHY

2. Θα πέσει μόνο το βάρος του νερού.

Μην πάρετε ενθουσιασμένος για τις χαμένες λίρες? είναι μόνο προσωρινά. Όταν τρώτε μια δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων, οι μύες σας χρησιμοποιούν την αποθήκευση γλυκογόνου τους, η οποία κρατά νερό. Μόλις επιστρέψετε σε μια κανονική διατροφή, θα πάρετε πίσω το γλυκογόνο (και το βάρος του νερού) σχεδόν αμέσως.

εικόνα

giphy

3. Το δέρμα σας θα στεγνώσει.

Με όλο αυτό το χαμένο βάρος νερού έρχεται χαμένη υγρασία στο δέρμα σας. Ένας παρατεταμένος καθαρισμός χυμού μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματός σας, καθώς θα στερούνται τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

εικόνα
giphy

4. Τα μαλλιά και τα νύχια σας δεν θα αυξηθούν.

Ο καθαρισμός του χυμού σας σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε αρκετά θρεπτικά συστατικά και ότι η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη. (Προφανώς.) Αλλά αυτές οι ελλείψεις πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων σημαίνει ότι τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα δεν θα είναι τόσο υγιή. Και αυτό είναι απλά μια ντροπή ντροπή.

εικόνα
giphy

5. Θα είστε πιο ευαίσθητοι σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνονται να ζεστά τρόφιμα όπως σούπες, stews, ακόμη και ζεστό τσάι για να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος τους, όταν ο καιρός βυθίζεται κάτω από το πάγωμα. Όταν είναι ψυχρός έξω, ποιος θέλει έναν ψυχρό πιεσμένο χυμό πάνω από ένα ζωμό που θερμαίνει την κοιλιά?

εικόνα
giphy

6. Δεν “ξεπλένετε” τις “τοξίνες”.

Θέλετε να “αποτοξινωθείτε”; Τι ακριβώς προσπαθείτε να απαλλαγείτε; Οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν ιδέα, λέει ο Δρ. James H. Grendell, επικεφαλής της διατροφής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Winthrop στο Mineola, Ν.Υ. Και ακόμα κι αν το έκαναν, δεν θα χρειαζόταν χυμό καλέ και ξίδι μηλίτη μήλου για να το κάνει. “Το ανθρώπινο σώμα είναι καλά σχεδιασμένο για να εξαλείψει τα απόβλητα και τις τοξίνες και πολλά όργανα διαδραματίζουν κάποιο ρόλο”, δήλωσε Νιου Γιορκ Ταιμς. Βασικά, το σώμα σας μπορεί να το κάνει αυτό από μόνο του. Δεν χρειάζεται να δώσετε διάρροια για μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε Delish για Ίνσταγκραμ.

Loading...