4.500 κιλά Perdue κοτόπουλο Nugget υπενθύμισε εξαιτίας των πλαστικών κομμάτια που βρέθηκαν μέσα

Αυτός είναι ο ήχος ενός εκατομμυρίου παιδιών που φωνάζουν απόγνωση.

Η Perdue Foods LLC υπενθύμισε 4,530 λίβρες ψωμιού κοτόπουλου που παράγει η εταιρεία για τα Applegate Farms. Το πρόβλημα: τα ψήγματα μπορεί να έχουν μολυνθεί με μικρά κομμάτια πλαστικού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS).

Η εταιρεία έλαβε καταγγελίες πελατών από μικρά, συμπαγή, καθαρά πλαστικά μέσα στα ψήγματα – και αμέσως εξέδωσε την ανάκληση. Το συγκεκριμένο προϊόν που επηρεάζεται είναι το 8-oz. (συσκευασία περίπου 18 τεμαχίων), η οποία παρήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 και έχει την καλύτερη πριν από την 27/2/2016.

Το προϊόν θα πρέπει επίσης να έχει τον αριθμό εγκατάστασης του “P-2617” μέσα στο σήμα ελέγχου του USDA. Τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν στη Φλόριντα, τη Γεωργία, την Ιντιάνα, τη Μασαχουσέτη, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές για τραυματισμούς ή ασθένειες, αλλά το USDA παροτρύνει όποιον έχει αυτό το προϊόν να τα πετάξει ή να τα επιστρέψει στο σημείο αγοράς.

Παραδόξως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα. Παρόμοια ανάκληση εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2014 λόγω απειλής πλαστικών τεμαχίων, αλλά θεωρήθηκε τότε χαμηλός κίνδυνος για την υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη αναθεώρηση του προβλήματος από το USDA.

Loading...