15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την κατανάλωση στο Panera Bread

Όταν πρόκειται για άψογο συνδυασμό φαγητού και γρήγορου φαγητού, το Panera Bread ξέρει πώς να το παραδώσει. Η αλυσίδα που φημίζεται για την εξυπηρέτηση μέχρι-πεθαίνουν-για τα ψωμάκια και τις πραγματικά νόστιμες σαλάτες έχει επίσης μια σειρά υγιεινών γεγονότων που κρύβουν τα μανίκια των αρτοποιών της. Είτε αιχμαλωτίζετε την κίνηση των θερμίδων, είτε προσφέρετε προσιτές (και υγιεινές) επιλογές φαγητού σε περιοχές με χαμηλότερο εισόδημα, εδώ είναι δέκα tidbits που πρέπει να γνωρίζετε για το αγαπημένο αρτοποιείο.

1. Αρχικά ονομαζόταν ψωμί του Σαιντ Λούις

εικόνα

Flickr / Richie Diesterhef

Πίσω στη δεκαετία του ’80, το Panera Bread δεν ήταν παρά μια ταπεινή μικρή αλυσίδα ψωμιού με βάση το Μισσούρι που ονομάζεται St. Louis Bread Co .. Δηλαδή, μέχρι που τα ίδια παιδιά που ίδρυσαν την Au Bon Pain το 1981 τελικά αγόρασαν αυτά τα καταστήματα και τα μετέτρεψαν στην αξιόπιστη Panera που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα. Τα καταστήματα 50+ στην περιοχή του Σαιντ Λούις θα φέρουν πάντα το έμβλημα που το ξεκίνησε όλα – εξακολουθούν να ονομάζονται St. Louis Bread Co. (ή απλώς “Bread Co.” από τους κανονικούς).

2. Ο Au Bon Pain και το Paradise Bakery & Café είναι βασικά απλά Panera σε μεταμφίεση

εικόνα

Flickr / jdong

Εάν έχετε φάει ποτέ σε αυτά τα ψευδο-μπιστρό, πιθανότατα θα απολαύσετε την Panera: Ο Ron Shaich και ο Louis Kane ίδρυσαν την Au Bon Pain Co., Inc. στη δεκαετία του ’80 και οι δύο Au Bon Pain και St. Louis Bread Co. κάτω από την ομπρέλα για σχεδόν δύο δεκαετίες. Μόλις το 1999, όταν ο Shaich πούλησε το Au Bon Pain για να επικεντρωθεί στην επέκταση της Panera, οι δύο έγιναν ξεχωριστές οντότητες. Στη συνέχεια, η Panera Bread αγόρασε το Paradise Bakery & Café, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί με το αρχικό του όνομα σε διάφορες τοποθεσίες.

3. Το Word Panera σημαίνει το μπολ ψωμιού

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Pro tip: Δεν χρειάζεστε κουτάλι για να φάτε το #BreadBowl. #HowToPanera

Μία θέση που μοιράστηκε η Panera Bread (@panerabread) στις

Λοιπόν. Η ισπανική λέξη κυριολεκτικά μεταφράζεται στο καλάθι με το ψωμί ή το κουτί για ψωμί, οπότε όλα εξαρτώνται από το πώς το ερμηνεύετε. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η αλυσίδα είναι γνωστή για τα ψωμάκια της, φαίνεται προφανές ποιο είναι το νόημα.

4. Δεν μπορείτε να βρείτε Panera σε κάθε κράτος

Αν και έχει επεκταθεί πολύ από τις πρώτες μέρες του St. Louis, η Panera εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη σε λίγες δύσκολες καταστάσεις: Εάν ζείτε στη Μοντάνα ή στο Ουαϊόμινγκ, θα πρέπει να ταξιδέψετε αλλού για να γεμίσετε τις εποχιακές σαλάτες, και τη σούπα κοτόπουλου και ρυζιού. Οι τυχεροί κάτοικοι της Washington DC και τμήματα του Καναδά μπορούν ωστόσο να επωφεληθούν.

5. Έχουν 2.000 τοποθεσίες

Μετά την αλυσίδα που ρίχνει το Au Bon Pain το 1999, ανατίναξε τελείως. Αυτό που ξεκίνησε ως μόλις 20 καταστήματα στην περιοχή St. Louis έγινε σχεδόν 2.000 θέσεις σε μόλις μια δεκαετία. Μόνο το 2009, το κατάστημα επεκτάθηκε κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό, γεγονός που σημαίνει ότι μια νέα τοποθεσία παρουσιάστηκε σχεδόν κάθε πέντε ημέρες. Για να μην αναφέρουμε ότι η εταιρεία το έπραξε όλα διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και την αφοσίωση των πελατών. Ακόμα πήγε να ονομαστεί η # 1 πιο καινοτόμος εταιρεία από την Fast Company το 2015 και άνοιξε το 2 000ο φούρνο-καφέ της τον Μάρτιο του 2016.

6. Καταστήματα Παίρνουν την κλασσική μουσική ανά πάσα στιγμή

εικόνα
Panera Bread

Αν ο Μπετόβεν δεν είναι η μαρμελάδα σας, τότε η Panera ίσως να μην είναι το μέρος για εσάς. Το καφενείο είναι διαβόητο μόνο για την άντληση των κλασικών χτυπημάτων. Έτσι, εάν ελπίζατε για κάποια τζαζ, θα ήταν καλύτερα να το χτυπήσετε στο Starbucks.

7. Σε μερικές τοποθεσίες, δεν χρειάζεται να πληρώσετε

Ναι, διαβάζετε το δικαίωμα: Μία χούφτα τοποθεσίες σε περιοχές με χαμηλότερα εισοδήματα λειτουργεί με σύστημα “pay-what-you-can”. Σε αυτά τα καταστήματα, ή τα Panera Cares Community Cafes όπως αυτά ονομάζονται, το μενού απαριθμεί προτεινόμενες δωρεές, αλλά δέχεται ό, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η Panera εκτιμά ότι περίπου το 60 τοις εκατό των πελατών πληρώνουν συνήθως το ποσό αυτό ή περισσότερα και ότι αυτά τα καταστήματα τείνουν να φέρουν στο 70 έως 75 τοις εκατό των κερδών ενός κανονικού καταστήματος.

8. Ήταν η πρώτη εθνική αλυσίδα για να καταγράψει τις θερμίδες

Πριν η McDonald’s ξεκινήσει τη σαλιγκάρι, η Panera οδήγησε την επανάσταση της υγιεινής διατροφής, κάνοντας κάτι που θεωρείται πλέον συνηθισμένο: Ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την καταγραφή των θερμίδων σε μενού. Επιπλέον, αφαιρέθηκε από το μενού όλα τα τεχνητά trans λιπαρά οξέα το 2005 και κατάργησε εντελώς τα τεχνητά συστατικά από τα συστατικά του τον Ιανουάριο του 2017. Το μενού σούπας είναι επίσημα απαλλαγμένο από τεχνητά πρόσθετα, αν και χρειάστηκαν πάνω από 60 προσπάθειες για να γίνει το Cheddar Broccoli Σούπα “καθαρή”!

9. Η Panera είναι αφοσιωμένη στην παροχή ασφαλούς κρέατος και πουλερικών

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Εκείνη την ώρα αφήνετε το #sandwich σας να μιλάει. #colorful #yum #PaneraGoodness #lunch

Μία θέση που μοιράστηκε η Panera Bread (@panerabread) στις

Με εστίες σαλμονέλας, νοροβίου και Ε. Coli σε αλυσίδες όπως το Chipotle, οι πελάτες είναι όλο και πιο συγκεκριμένοι για το πού προέρχεται το φαγητό τους και τι συμβαίνει σε αυτό πριν φτάσουν στα πιάτα τους. Η Panera ήταν πρωτοπόρος όσον αφορά την προσφορά κρέατος χωρίς αντιβιοτικά, καθιστώντας την πρώτη εθνική εταιρεία εστιατορίων να προσφέρει κοτόπουλο χωρίς λίπος στα αντιβιοτικά (ένας λόγος για τον οποίο η φράουλα Poppyseed & Chicken Salad ήταν ένα τέτοιο χτύπημα!). Το 100% του χοιρινού κρέατος του εστιατορίου είναι απαλλαγμένο από αντιβιοτικά, όλα τα κοτόπουλα και η ψητή γαλοπούλα είναι απαλλαγμένα από αντιβιοτικά και χορτοφαγικά, ενώ το 89% του βοείου κρέατος είναι ελεύθερης βοσκής και χορτοφάγων. Όλα τα αυγά θα είναι χωρίς κλουβιά μέχρι το 2020.

10. Όλα αυτά τα ψωμάκια ψήνονται φρέσκα καθημερινά

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Ένα καλό #sandwich πρέπει να ξεκινήσει κάπου. #fresh #baked #bread #bakery #yum

Μία θέση που μοιράστηκε η Panera Bread (@panerabread) στις

Η Panera απασχολεί πάνω από 6.000 αρτοποιούς που φτιάχνουν περισσότερα από 250 εκατομμύρια bagels και 50 εκατομμύρια μπαγκέτες κάθε χρόνο. Κάθε βράδυ, η νωπή ζύμη παραδίδεται σε όλες τις τοποθεσίες της Panera από εγκαταστάσεις φρέσκιας ζύμης σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι το ψωμί τους είναι τόσο φρέσκο ​​όσο γίνεται.

11. Τα επιπλέον ψητά προϊόντα τους δεν πηγαίνουν στα απόβλητα

Όσο για τις φραντζόλες που δεν πωλούνται, είναι όλοι δωρητές φιλανθρωπίας. Τα αντικείμενα κάθονται μόνο σε ράφια στο κατάστημα για μία μέρα, αλλά χάρη στο πρόγραμμα Day-End Dough-Nation, τυχόν εναπομένοντα ψωμιά, bagels, muffins και αρτοσκευάσματα είναι συσκευασμένα και παραδίδονται στους οργανισμούς ανάληψης πείνας στην κοινότητα.

12. Προσφέρουν δωρεάν αναπλήρωση καφέ

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Ο παγωμένος καφές πηγαίνει πολύ χαλαρωμένος την ηλιόλουστη Κυριακή. #HowtoPanera

Μία θέση που μοιράστηκε η Panera Bread (@panerabread) στις

Στην πραγματικότητα προσφέρουν δωρεάν αναπλήρωση για όλα τα ποτά (με λίγες εξαιρέσεις). Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόνοι των μελανιών του Panera, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων δωρεάν συστατικών (ahem, αβοκάντο), γλυκίσματα 99 cent και πολλά άλλα.

13. Υπάρχει ένα μυστικό μενού με τόνους υγιεινών επιλογών

Σε αντίθεση με το Starbucks, όπου το αίτημά σας για ένα στοιχείο εκτός του μενού μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αίσθηση σύγχυσης, το κρυφό μενού της Panera είναι κάτι που το γνωρίζει όλο το προσωπικό. Επιπλέον, τα διαφημιζόμενα υγιεινά στοιχεία μενού, μπορείτε να παραγγείλετε λιγότερο γνωστά αντικείμενα όπως το Power White Egg White Bowl ή το Power Wrap Steak.

14. Ποτέ δεν πρέπει να περιμένετε σε σειρά στην Panera πάλι

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Αισθάνεται τόσο καλό για να # skip #line. #noline #rapidpickup

Μία θέση που μοιράστηκε η Panera Bread (@panerabread) στις

Η Panera 2.0 έχει εισαγάγει πολλά στοιχεία υψηλής τεχνολογίας στην εμπειρία του εστιατορίου για την ευκολία των πελατών. Η γρήγορη παραλαβή σάς επιτρέπει να τοποθετείτε την παραγγελία σας στο διαδίκτυο ή στο τηλέφωνό σας (μέχρι δύο εβδομάδες μπροστά από το χρόνο!) Και παραλάβετε τα τρόφιμά σας από ένα ειδικό ράφι χωρίς να περιμένετε στη σειρά. Στις περισσότερες θέσεις, μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε την παραγγελία σας μέσω μιας πλατφόρμας tablet με οθόνη αφής. Ω, και η παράδοση είναι τώρα στα έργα.

15. Μπορείτε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας πιάτα Panera στο σπίτι σας

Αν ποτέ χτυπήσατε με μια λαχταριστή σούπα τσαντάρ μπρόκολο τα μεσάνυχτα όταν Panera δεν είναι ανοιχτό, τότε θα αγαπήσετε ότι η μάρκα βγάζει μια σειρά από 50 είδη παντοπωλείου που ονομάζεται Panera At Home. Που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε τις γαλλικές μπαγκέτες, το ψωμί ciabatta, τα μακαρόνια και το τυρί και την κρεμώδη σούπα ντομάτας στο κατάστρωμα του σπιτιού σας ανά πάσα στιγμή.

εικόνα

Panera

PIN ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

εικόνα

Ακολουθήστε Delish στο Instagram.

Loading...