10 λαχανικά που δεν είναι τόσο καλά για σας όπως νομίζετε

εικόνα

Getty Images

Ξεχάστε όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε.

εικόνα

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώτε τα λαχανικά σας, αλλά υπάρχουν ορισμένοι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία εάν τους προετοιμάσετε με κάποιο τρόπο (σκεφτείτε να τα βάζετε με αλάτι και να τα τηγανίζετε) ή αν επιλέξετε να αγοράσετε συμβατικά αντί για βιολογικά (ορισμένα λαχανικά θα απορροφήσουν αυτά φυτοφαρμάκων ευκολότερα από άλλα). Όταν καταναλώνετε αυτά τα 10 λαχανικά, προσέξτε ιδιαίτερα.

εικόνα

Πιπεριές

Νόστιμα λαχανικά, όπως πιπεριές, πατάτες και μελιτζάνα, είναι αμφιλεγόμενες, επειδή πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, σύμφωνα με την Cynthia Sass, καταχωρημένο διαιτολόγο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες πολύ σοβαρές επιπλοκές στη γραμμή: καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη, για να αναφέρουμε μερικές. Ωστόσο, η έρευνα είναι αδιευκρίνιστη και αν μπορείτε να φάτε λαχανικά νυχτερίδα και να αισθάνονται καλά-κρατήσει σε αυτό!

Υγιής eating clean organic fresh vegetable Broccoli flying and bouncing up into the air in studio on a white background for wellness

Μπρόκολο

Αυτά τα μικρά δέντρα δεν είναι πολύ κακά για σας για λόγους υγείας, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη φούσκωμα, την οποία κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Δοκιμάστε ένα από αυτά τα τρόφιμα για να καταπολεμήσετε τη φούσκωμα.

Υγιής eating clean organic fresh vegetable brussel sprouts flying and bouncing up into the air in studio on a white background for wellness

Λαχανάκια Βρυξελλών

Ακριβώς όπως το μπρόκολο, τα βλαστάρια της Βρυξελλών είναι λαχανικά σταυροειδών, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο σας κάνουν περισσότερο αέρια, αλλά και ότι οδηγούν σε αυξημένη ευαισθησία του μετεωρισμού σας. Αυτό συμβαίνει λόγω της ραφινόζης και του θειικού άλατος. Η ραφινόζη, ένα σάκχαρο, δεν χωνεύεται μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο όπου στη συνέχεια ζυμώνεται. Το θείο είναι αυτό που οδηγεί στη μυρωδιά.

εικόνα

Κονσερβοποιημένα λαχανικά

Τα κονσερβοποιημένα λαχανικά είναι γεμάτα υπερβολικό άλας και “ενισχυτικά γεύσης”, τα οποία αποτελούν πρόβλημα για την πέψη και μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι. Επιπλέον, τα επίπεδα νατρίου σε ένα κουτί λαχανικών είναι έξω από αυτόν τον κόσμο. Αυτό δεν έρχεται πραγματικά ως έκπληξη επειδή είναι αρκετά εύκολο να διαπιστώσετε ότι κάτι που προέρχεται από ένα κουτί δεν μπορεί να είναι τόσο υγιές για σας.

εικόνα

Σέλινο

Παρά την πεποίθηση ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες μόνο με το μάσημα σέλινο, είναι στην πραγματικότητα ένα όμορφο λαχανικό με λιγότερη διατροφή. Έχει βρεθεί ότι περιέχει έως και 68 φυτοφάρμακα, σύμφωνα με το USDA. μπλιαχ.

εικόνα

Καλαμπόκι

Αυτό το καλοκαίρι το αγαπημένο έχει υποβληθεί, δυστυχώς, σε κάποιες τρελές γενετικές τροποποιήσεις. Εξαιτίας αυτού, όταν δαγκώνουμε σε ένα αυτί του καλαμποκιού, το σώμα μας εισάγεται σε πρωτεΐνες που δεν γνωρίζουμε, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές ευαισθησίες και θα μπορούσαν επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο το καλαμπόκι είναι ένα τόσο κοινό αλλεργιογόνο. Σύμφωνα με την Dana McDonald, RD, η μακροπρόθεσμη ασφάλεια της κατανάλωσης ΓΤΟ στους ανθρώπους είναι ο κίνδυνος, ωστόσο, τα στοιχεία είναι ελλιπή, οπότε είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αλλά σίγουρα κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε.

Επιπλέον, το καλαμπόκι συνήθως σερβίρεται με πολύ βούτυρο και αλάτι, κάτι που δεν είναι καλό για εσάς.

εικόνα

Μελιτζάνα

Το μελιτζάνα είναι αγαπημένο υποκατάστατο του κρέατος επειδή αποπνέει εύκολα γεύση. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί επίσης στην πτώση του. επειδή δρουν σαν σφουγγάρια, η μελιτζάνα όχι μόνο παίρνει γεύση, αλλά απορροφά όλο το λίπος, τις θερμίδες και το νάτριο επίσης.

εικόνα

Αρακάς

Τα μπιζέλια, όπως οι πατάτες και το καλαμπόκι, είναι ένα πραγματικά αμυλούχο και γλυκαιμικό λαχανικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υψηλά επίπεδα πείνας.

Φρέσκο lifted new potatoes var Charlotte

Πατάτες

Ενώ οι πατάτες περιέχουν πολύ κάλιο και βιταμίνη C, είναι συνήθως αποφλοιωμένες (που απομακρύνει τις ίνες), τηγανητές και καλυμμένες με αλάτι, καταστρέφοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε θρεπτική αξία. Έτσι, όχι, οι πατάτες τηγανητές δεν θεωρούνται ως λαχανικά, δυστυχώς.

εικόνα

Getty Images
Σπανάκι

Το σπανάκι θεωρείται συνήθως ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά επειδή είναι γεμάτο βιταμίνες Α και Κ και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά όταν αγοράζετε συμβατικό σπανάκι, έχετε κίνδυνο να εκτεθείτε σε περίπου 50 φυτοφάρμακα. Παίξτε για την ασφάλεια και την απογοήτευση για βιολογικά στην περίπτωση αυτή.