Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώτε χωρίς λίπος γιαούρτι

Πριν από μερικά χρόνια, ένα τυπικό πρωινό της ημέρας για μένα συνίστατο σε γιαούρτι, φρούτα και granola (συνήθως σπιτικό, natch). Στα μάτια μου, ήταν κάθε όνειρο διατροφολόγο: πήρα πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιείς ποσότητες υδατανθράκων για να με πάρουν. Αλλά ενώ ερευνούσα ένα άρθρο σχετικά με τη δίαιτα κάποιου, ήμουν συγκλονισμένος όταν παραδέχτηκα το πρωινό γεύμα μου και το RD μου είπε ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος: Τρώγοντας χωρίς λίπος γιαούρτι.

“Είναι βασικά χνούδι αέρα”, λέει η Marissa Lippert, RD, ιδιοκτήτρια του Nourish Kitchen + Table της Νέας Υόρκης. “Το λίπος παίζει σημαντικό ρόλο στην κορεσμό – λίγο πηγαίνει πολύ μακριά, επειδή είναι θερμικώς πυκνό”. Νόμιζα ότι το γαλακτοκομείο ήταν πάντα μια έξυπνη ομάδα τροφίμων για να φτάσει σε χαμηλά λιπαρά, αλλά μου έδειξε γρήγορα λάθος.

εικόνα

Προσπάθησα λοιπόν ένα πείραμα: Για μια εβδομάδα, έκανα αλλαγή στο γιαούρτι με περισσότερο λίπος και παρακολούθησα για πόσο καιρό έμεινα γεμάτος. Μετά από μια εβδομάδα, επέστρεψα στο “χνούδι αέρα” για να δω αν θα μπορούσα να κάνω μια διαφορά. Μιλήστε για το σοκ – κατά μέσο όρο, αισθανόμουν πεπαλαιώνοντας και σκάβω για σνακ μια ώρα και μισή νωρίτερα, όταν δεν φτάσαμε για τα πιο λιπαρά γιαούρτια. Αλλά πέρα ​​από την κορεσμό, ήμουν τόσο πιο ικανοποιημένος από τα πιο γεμάτα λιπαρά γιαούρτια. Τώρα σχεδόν δεν μπορώ να φτάσω καν για μια κουταλιά της σούπας.

Έτσι ήταν λίπος η μόνη διαφορά; “Το γιαούρτι χωρίς λίπος περιέχει παρόμοιες ποσότητες πρωτεϊνών με γιαούρτι ολόκληρου γάλακτος”, λέει ο Jen Bruning, MS, RDN, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, “έτσι το γιαούρτι χωρίς λίπος μπορεί ακόμα να σας κρατήσει ικανοποιημένους. μερικοί άνθρωποι παρατηρούν ότι αισθάνονται πιο γεμάτοι όταν τρώνε τρόφιμα υψηλότερου λίπους και αυτό έχει νόημα, καθώς το λίπος παρέχει περισσότερες θερμίδες (γραμμάριο ανά γραμμάριο) από τις πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες. Φυσικά, το Bruning συνιστά επίσης να κοιτάς με σύνεση τη συνολική πρόσληψη λίπους στη διατροφή σου – και αν θέλεις να φτάσεις για τα πιο λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, διατηρείς ακόμα τα μεγέθη των μερίδων.

Ακολουθήστε Delish στο Instagram.

Loading...