Πρέπει να δοκιμάσετε ροζ λεμόνια

Αν διαβάζετε αυτό και δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι έχετε ζήσει ολόκληρη τη ζωή σας σκέπτοντας ροζ λεμόνια ήταν ένας καρπός που υπήρχε μόνο σε ένα παραμύθι, σας νιώθω: Μέχρι αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκέφτηκα επίσης ότι ήταν καθαρά ένα σχέδιο μάρκετινγκ . Όταν ο φίλος μου είπε αρχικά ότι θα ήταν φανταχτερός και έβαλε τα ροζ λεμόνια στο γλέντι της κόμματός της, την κοίταξα και πυροβόληκα πίσω: “Εννοείς το γκρέιπφρουτ;”

Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο έκπληκτος, δεδομένου ότι το μυαλό μου είχε μόλις εκτοξευθεί με την άφιξη του καλοκαιριού στα βαμβακερά σταφύλια (που είναι πολύ αληθινά και έχουν γεύση όπως το COTTON CANDY). Ο φίλος μου αναφερόταν σε ποικίλα ροζ λεμόνια, τα οποία καλλιεργούνται ως ειδικός αγρότης στην αγορά παράγουν προϊόντα στη νότια Καλιφόρνια. Τώρα έχουν αρπαχθεί από φανταχτερά εστιατόρια και κορυφαίους σεφ για τη χλωρίδα τους, αλλά δεν ήταν πάντα πολύτιμοι: Τα ροζ λεμόνια ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά ως μεταλλαγμένα σε λεμονιές Eureka σε αυλή της Καλιφόρνιας γύρω στο 1930.

εικόνα

Lindsay Funston

Τα λεμόνια είναι οπτικά αναισθητοποιητικά, ειδικά σε σύγκριση με τα συμπαγή τους ξαδέλφια: έχουν ποικίλη κίτρινη και πράσινη ρίγανη επιδερμίδα (όταν το πράσινο εξασθενεί γνωρίζετε ότι ο καρπός είναι ώριμος) και κοκκινωπό σάρκα (χάρη στο λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που δίνει γκρέιπφρουτ ρουμπίνι χρώμα τους) που παίρνει ροζέρι καθώς ωριμάζουν. Το πιάσιμο? Ο χυμός τρέχει καθαρός, όχι ροζ. Αλλά μην απελπίζεστε, τα ροζ λεμόνια έχουν λιγότερο γεύση από τα κανονικά λεμόνια (νίκη), με μια πιο φρουτώδη, λουλουδάτη γεύση, καθιστώντας τα ιδανικά για επιδόρπια, όπως λεμόνι ή λεμονιές πίτες, ή σε φρούτα.

Μπορείτε να βρείτε ποικίλα ροζ λεμόνια στα περισσότερα ειδικότητα παράγουν καταστήματα ή σε απευθείας σύνδεση.

Ακολουθήστε Delish στο Instagram.