4 λόγοι Η λευκή σοκολάτα είναι καλύτερη από κάθε άλλη σοκολάτα

Μέχρι λίγο πριν από ένα χρόνο, περιφρονούσα λευκή σοκολάτα. Έπεσα στο στρατόπεδο των ανθρώπων που δεν το θεωρούσαν «αληθινή» μορφή σοκολάτας και στην πραγματικότητα βγήκαν από το δρόμο μου να το διαλύσω. Τότε συνάντησα τον φίλο μου, τον πιο αγαπημένο εραστή λευκής σοκολάτας που είχα δει ποτέ. Υπόθεση: Το μάγκα θα καλέσει με ευχαρίστηση το δείπνο δύο ντοκιμαντέρ του Hershey ‘n’ Creme (για το ρεκόρ, δεν το επέτρεψα ποτέ).

Στην αρχή της σχέσης μας, προσπάθησα να απαγορεύσω την αγαπημένη του θεραπεία. Την πρώτη φορά που κάναμε μπισκότα τσιπ σοκολάτας μαζί, έβλεπα τα συστατικά που έπρεπε να φτάσω στο κατάστημα όταν μου πρότεινε να μαζέψω λευκά σοκολατάκια εκτός από τα ημίγλυκα – ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μείγμα. “Σίγουρα,” απάντησα χαρούμενα – αλλά ήξερα το πραγματικό μου σχέδιο παιχνιδιού. Επέστρεψα στο διαμέρισμά μου μόνο με μαρμελάδες στο χέρι, λέγοντας ότι το σούπερ μάρκετ ήταν έξω. Το θλιβερό βλέμμα στο πρόσωπό του με συνθλίβει και ειλικρινά ορκίζομαι να το κάνω τουλάχιστον μικρό προσπάθεια να επανεξετάσει τα πράγματα.

Σοβαρές, μια φανταχτερή σοκολάτα με έδρα το Σιάτλ με έστειλε μερικά βήματα λίγες εβδομάδες αργότερα για να δοκιμάσω. Ήμουν ειλικρινά έκπληκτος μια πολυτελή εταιρεία θα έκανε τη λευκή σοκολάτα και να την πετάξει με εκλεπτυσμένες γεύσεις όπως τα εσπεριδοειδή και το καγιέν. Δεν είχα δοκιμάσει λευκή σοκολάτα για τόσο πολύ καιρό δεν ήξερα τί να περιμένω. Ήταν γλυκό – αλλά όχι ανοικτά, έτσι όπως το θυμήθηκα. Και είχε μια σύνθετη, βουτυρώδη γεύση που με έβαλε. Πριν το ήξερα, όλα που έμεινε στο χέρι μου ήταν το περιτύλιγμα. Ένιωσα αμηχανία – σαν απάτη. Πώς θα μπορούσα να παραμερίσω την λευκή σοκολάτα για τόσα χρόνια?

Εδώ είναι αυτό που έμαθα: Λευκοί κανόνες σοκολάτας. Το λάθος έβλεπα όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι: μια μικρότερη, φθηνότερη έκδοση του γάλακτος και το σκοτάδι. Ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε το ρεκόρ ευθεία με αυτά τα γεγονότα.

λευκό chocolate

λευκή σοκολάτα
Getty Images

1. Είναι πραγματικά πραγματική σοκολάτα. Οι άνθρωποι αγαπούν να επισημαίνουν, “Είναι ψεύτικη σοκολάτα!” Αυτό είναι μόνο εν μέρει αληθινό. Η λευκή σοκολάτα δεν είναι απλώς μια επεξεργασμένη ψεύτικη εκδοχή σοκολάτας. είναι παράγωγο. Σε αντίθεση με το γάλα και το σκοτάδι, η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει κακάο (γι ‘αυτό είναι ανοιχτόχρωμο). Τα κακάο και το βούτυρο του κακάο διαχωρίζονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και ανασυνδυάζονται για τη δημιουργία των γαλακτοκομικών και των σκούρων ποικιλιών. Αντ ‘αυτού, η λευκή σοκολάτα αποτελείται κυρίως από βούτυρο κακάο, το οποίο και το γάλα και το σκοτάδι περιέχουν, μόνο σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

guittard white chocolate

Ευγενική προσφορά του Guittard

2. Το καλό είναι αμερικάνικο. Υπάρχουν αρκετές αμερικανικές εταιρείες, όπως το jcoco, Guittard και Askinosie, που κάνουν πραγματικά άριστη ποιότητα λευκής σοκολάτας. (Σε αντίθεση με το γάλα και τη σκοτεινή Ευρώπη γωνίες της αγοράς εκεί.) Για το πραγματικά μαγικό πράγματα, ελέγξτε την ετικέτα και βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο κακάο είναι η μόνη πηγή λίπους στο μπαρ. Περάστε τα με πρόσθετα έλαια. Πραγματοποιήστε μια δοκιμή χρώματος: Η ράβδος πρέπει να είναι υπόλευκη, αν γίνει με καθαρό βούτυρο κακάο.

λευκό chocolate cashew berry cups

3. Λευκή σοκολάτα βιτρίνες-και δεν επισκιάζει-άλλα συστατικά. Όχι μόνο η λευκή σοκολάτα ζευγάρι γελοία καλά με οποιοδήποτε είδος φρούτων – ειδικά καλαμποκιού – η λεπτή γεύση της αφήνει τα συστατικά να λάμπουν χωρίς να τα καταστρέφουν (σε κοιτάζω, μαύρη σοκολάτα). Η λευκή σοκολάτα βοηθά επίσης την ώριμη πικρή γεύση της μαύρης σοκολάτας στα ψημένα αγαθά όπως τα brownies και τα κέικ.

4. Τίποτα δεν χτυπά το πάγωμα λευκής σοκολάτας. Καθ ‘όλη τη νέα μου ερωτική σχέση με τη λευκή σοκολάτα, έκανα μπισκότα, κέικ, φλοιό και γλυκά, όλα νόστιμα, αλλά η λευκή σοκολάτα είναι ένας τελευταίος υποψήφιος για το γεύμα. Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και πηγαίνετε να κάνετε μερικές. Τώρα.

εικόνα

Con Poulos

Loading...