Pino Luongo ja Mark Strausman

kuva

Kärsimystä varovasti ja jatkuvasti, kuten Tracy ja Hepburn sisään Työpöytä, Pino Luongo ja Mark Strausman eivät ole tehneet pelkästään tarinaa kahdesta lihapallosta, vaan kahdesta lihapalasta, kahdesta keitosta ja muista. Queensin juutalaisen pojan ja Toscanan entisen näyttelijän, josta tuli ravintolaliiketoiminnan kumppaneita, yhteistyökumppaneita ja rakkaita ystäviä, kulinaarinen smack-down viihdyttävä lukeminen, on totta, mutta heidän juttu on loistava opetus sellaisessa maalaismainen ja selkeä – maustettu italialainen talonpoika ruoka, joka on suosikkini tapa syödä.

Luongo, palestiinalaishallitsija, joka tuli New Yorkiin vuonna 1980, toi kotoperäisen toscanalaisen ruoansa kaupunkiin, joka tähän mennessä oli rinnastanut italialaista “hienoa ruokaa” veitsen piccata ja niin edelleen. Vuonna 1983, kun hän avasi ensimmäisen ravintolansa – herkullisen yksinkertaisen Il Cantinorin, joka palveli maalaisruokaa, kuten vasikan maksa ja salvia paikallisille ihmisille, kuten Richard Gere ja Susan Sarandon – monet asiakkaat odottavat lounaisravintolaa ” Toscanan “, kuten” Tucson “,” hän sanoo.

Strausman on kasvanut työväenluokan naapurustossa ja rakastunut italialais-amerikkalaisiin makuelämyksiin ja leivottuun zitiin “lady alas aulasta”, hän kirjoittaa, sitten meni Brooklynin kulinaarikouluun ja harjoitteli eurooppalaisissa hotellin keittiöt. Hänet esitteli Luongolle vuonna 1988 New Yorkin teurastaja, “keittiömestarin ja ravintoloitsijoiden matchmaker. Kun halusit työtä, menisit katsomaan häntä.” Pian tämän jälkeen Luongo palkkasi Strausmanin valmistamaan Sapore di Maren Välimeren kalaruokasravintola, jonka hän avasi Long Islandilla. Nykyään he ovat omistautuneita Swan-maalaismainen Coco Pazzo – käännös: hullu kokki – Manhattanin Upper East Side, jossa, Luongo kirjoittaa, Strausman jatkaa “kieltämätöntä italialaista ruokaa”.

Heidän kirjansa Kaksi lihapullia Italian Keittiössä on perusteellinen matka keikoista sunnuntai-illalliseen ja todellinen alusta, miten syödä. Siinä Luongo soittaa tiukkaa, historiallista toscanalaista, herkullista mitä mamma keittää ja kaikki hänen äitinsä. Strausmanin rooli on hämmentävä, hurmaava amerikkalainen, ikävöity ortodoksien kanssa ja hauskanpito esivanhempien ääressä – ja puolustajana tämän “lady alas salissa” tekemän runsas, perushinta.

Lihapallo on, jossa Luongo ja Strausman taistelevat kaikkein kiihkeästi, Luongo kauhistui amerikkalaisella taipumuksella paistettua kastiketta ja lihapullia spaghettiin. Oikea toscanalainen ruoanlaitto tarkoittaa ensin pastaa, sitten lihapalloja, pieniä ja herkullisesti maustettuja – eikä punakastiketta – pääruokana. Strausman sanoo äänekkäästi korkealaatuisen version siitä, mitä hän oikein kutsuu klassikkoon. Hänen esityksensä, lihapullat Spaghetti Coco Pazzo, käyttää punasipulia kastikkeessa ja lihapullat ja pippuria hiutaleet siinä kastikkeessa.

Luongon leipäpensas – leivitetty Penne Radicchio ja makkara – sen fancy-looking pimeä purppura radicchio liuskoja – on hyvin aikuinen versio macaroni ja juusto, jonka sisällä voit maistella katkera radicchio ja mausteinen makkara, mutta silti lapsen ilo kaavinta up kaikki rapeita ruskeat cheesy bittiä.

Loading...